El Consell anuncia un tercer torn en la plantilla de bombers forestals i més inversió en la lluita contra el foc

Els sindicats donen un vot de confiança a l'espera que els compromisos es convertisquen en realitats

Reunió, este dimarts, entre els sindicats dels bombers forestals i els responsables del Consell
Reunió, este dimarts, entre els sindicats dels bombers forestals i els responsables del Consell / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha anunciat este dimarts que la Generalitat iniciarà demà mateix el procediment per a implantar el tercer torn entre els bombers forestals —amb la finalitat que l'estabilitat siga "una realitat”— i es començarà a elaborar un pla de renovació de material, incloent-hi la incorporació d'autobombes noves.

Així ho ha assegurat Mazón en una compareixença amb la consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, després de reunir-se més de dos hores i mitja amb una quinzena de representants sindicals dels bombers forestals de la Societat Valenciana de Gestió Integral de Serveis d'Emergències (SGISE), que amenaçaven de convocar una vaga indefinida.

El comité autonòmic de SGISE va demanar la setmana passada en un comunicat una reunió urgent amb la consellera de Justícia i Interior i amb el president de la Generalitat "per a obrir un procés d'escolta estratègic i negociació sobre el projecte de futur que pensen dur a terme per al servei essencial d'emergències de les bomberes i bombers forestals de la Generalitat". El col·lectiu protesta des de fa mesos amb la intenció de rebre compromisos del Consell per a estabilitzar la plantilla i els mitjans de la lluita contra el foc.

Hui, Mazón ha sostingut que este tercer torn cerca l'estabilitat en el sector, que els reforços necessiten consolidar-s'hi i ha comentat que la implementació d'este nou servei costarà a les arques de la Generalitat entre 3,5 i 4 milions d'euros.

Un calendari per a negociar el conveni col·lectiu

En tot cas, de la reunió també ha transcendit el compromís que, a partir d'este dimecres, s'iniciarà des de la Conselleria de Justícia i Interior un pla de renovació de material, en el qual es prioritzarà la renovació de les autobombes. "Paral·lelament a estos dos punts, es produirà un calendari de negociació detallat on es parlarà del conveni col·lectiu, de les condicions, de personal que haja adquirit una edat i de condicions que hem d'abordar”, ha assenyalat el cap del Consell.

Mazón, que ha agraït la predisposició dels sindicats de posar-se d'acord per a donar el millor servei “en un any climatològicament complicat”, ha reivindicat que, després de la reunió d'este dimarts, comença un calendari de negociació i la implantació d'unes mesures que no pretenen ser “un pegat”, sinó “unes regles de joc clares perquè es puga prestar un servei essencial al més prompte possible”.

Per la seua banda, el portaveu dels sindicats de bombers forestals (CGT, CSIF, UGT, CCOO, EMAD i SPPLB), Miquel Ferriz, s'ha mostrat satisfet al mateix temps que caut. “La música que ha sonat durant la reunió ha sigut de bon grat”, i ha recalcat que no tenen “el pentagrama, el paper, però sí el compromís d'una inversió en camions i materials”. “S'ha apuntat les nostres demandes. Ara farem taules de treball per a aconseguir un conveni col·lectiu durant este temps, que és el que volem”, ha apuntat Ferriz.

El representant dels bombers forestals ha dit que donaran “un vot de confiança” a l'actual Consell perquè venen de “promeses incomplides” i ara confien en Mazón i esperen que “el treball no s'allargue en el temps i es produïsca un canvi de debò”.

També et pot interessar

stats