Els bombers forestals demanen una reunió urgent amb Núñez i Mazón

Denuncien que, després de la manifestació d'aquest dimarts, que va acabar al Palau de la Generalitat, no els van voler rebre

Manifestació dels bombers forestals de la Generalitat, durant una protesta
Manifestació dels bombers forestals de la Generalitat, durant una protesta / CGT Bombers Forestals

El comité autonòmic d'Sgise ha emés aquest dimecres de vesprada un comunicat on exigeix una reunió urgent amb la consellera de Jústicia i Interior, Elisa Núñez, i el president de la Generalitat, Carlos Mazón, "per a obrir un procés d'escolta estratègic i negociació sobre el projecte de futur que pensen dur a terme per al servei essencial d'emergències dels bomberes i bomberes forestals de la Generalitat".

En el comunicat denuncien que, després de la manifestació de dimarts, que va acabar al Palau de la Generalitat, "sabedors de la nostra presència, no ens van voler rebre ni la consellera ni el Molt Honorable President".

El col·lectiu protesta des de fa mesos i, si bé encara no han aconseguit cap acord en les reivindicacions, confien a poder tornar a reunir-se amb la consellera. "Seguirem als carres reivindicant els nostres drets i la millora d'aquest servei públic", han manifestat.

El mes de febrer, representants d'aquest col·lectiu es van reunir amb Núñez per a tractar "l'alarmant deriva actual de l'empresa pública" i escoltar el projecte per a la plantilla. Una trobada que va acabar amb lectures divergents en cadascuna de les parts.

D'una banda, els treballadors del servei autonòmic d'extinció d'incendis asseguraren que es troben en una situació "límit" perquè el nou Consell PP-Vox desmantella el servei i posa en perill l'eficàcia dels treballs per a lluitar contra el foc. D'altra banda, la consellera ho va negar i va assegurar que el servei està "totalment garantit".

Aquest dimarts, per la seua banda, la consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, va assegurar que aquest mes d'abril es cobrirà "el 100%" de les places d'unitats de reforç de bombers forestals. Segons ha dit, l'administració autonòmica treballa per "dotar-los en el menor temps possible dels mitjans que són necessaris perquè puguen treballar bé".

També et pot interessar

stats