Els bombers forestals denuncien en una protesta a València "les retallades" del servei

El col·lectiu protesta des de fa mesos i no han aconseguit, de moment, arribar a un acord en les reivindicacions amb la Conselleria de Justícia i Interior

Una de les protestes dels bombers, en arxiu
Una de les protestes dels bombers, en arxiu / CGT Bombers Forestals

Els bombers forestals de la Generalitat han convocat aquest dimarts una protesta des de la plaça Alfons el Magnànim fins al Palau de la Generalitat, convocats per CGT, Spplb, CCOO, UGT, Sindicat d'Empleats de l'Administració i CSIF sota el lema "No a les retallades al servei de bombers i bomberes forestals, som la seguretat dels pobles, els boscos i les persones".

La d'aquest dimarts no és la primera protesta d'aquest col·lectiu professional. A finals d'octubre de l'any passat, es concentraren a les portes de l'edifici administratiu 9 d'Octubre de València per a exigir unitats de reforç tot l'any i l'establiment d'un conveni col·lectiu per als treballadors i les treballadores de la Societat Valenciana de Gestió Integral dels Serveis d'Emergències (SGISE). I, un mes després, al novembre, tornaren al mateix lloc per a protestar per les retallades pressupostàries i per a demanar estabilitat per a les plantilles.

El mes de febrer, representants d'aquest col·lectiu es van reunir amb la consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez Sánchez, per a tractar "l'alarmant deriva actual de l'empresa pública" i escoltar el projecte per a la plantilla. Una trobada que va acabar amb lectures divergents en cadascuna de les parts. D'una banda, els treballadors del servei autonòmic d'extinció d'incendis asseguraren que es troben en una situació "límit" perquè el nou Consell PP-Vox desmantella el servei i posa en perill l'eficàcia dels treballs per a lluitar contra el foc. D'altra banda, la consellera ho va negar i va assegurar que el servei està "totalment garantit".

També et pot interessar

stats