Se sumen mitjans a la lluita contra l'incendi forestal de Riba-roja de Túria

El Centre de Coordinació d'Emergència ha establit la situació 1 del PEIF per la proximitat del foc a béns no forestals

L'incendi forestal, prop de les cases a Riba-roja del Túria / À Punt NTC

Diversos efectius de bombers treballen a hores d'ara per a extingir un incendi forestal declarat esta vesprada a la urbanització Masia de Traver, al municipi de Riba-roja de Túria. El Centre de Coordinació d'Emergència ha establit la situació 1 del Pla Especial contra Incendis Forestals (PEIF) per la proximitat del foc a béns no forestals. A última hora d'esta vesprada s'han sumat més mitjans a la lluita contra el foc.

Emergències de la Generalitat ha detallat que hi ha quatre mitjans aeris i tres dotacions del Consorci Provincial de Bombers de València, a més d'un coordinador forestal, sis unitats de bombers forestals de la Generalitat amb quatre autobombes i un agent mediambiental, mobilitzat expressament per la Central de Prevenció d'Incendis Forestals de València.

A més, al lloc dels fets s'han desplaçat patrulles de Guàrdia Civil, de la Policia Local i de la Policia de la Generalitat per donar suport als equips d'extinció.

Segons ha indicat l'equip de voluntaris digitals en emergències de la Comunitat Valenciana, "la columna de l'incendi de canyar és visible a diversos quilòmetres".

Incendi forestal al costat de l'estació de Metrovalència de Paiporta

D'altra banda, un segon incendi forestal a una zona de palmeres s'ha declarat esta vesprada al terme municipal de Paiporta (Horta Sud), al costat de l'estació de Metrovalència, a on arriben les línies 1, 2 i 7 del servei de transport públic. Les flames han generat una gran fumaguera al costat de la carretera i de les vies. De fet, el foc és totalment visible des dels vagons del metro al pas per l'andana, tal com han compartit alguns usuaris.

Al lloc s'han mobilitzat tres dotacions de Torrent, Silla i Catarroja, un sergent de Torrent, unitats de bombers forestals de la Generalitat i una dotació bombers de l'Ajuntament de València, segons ha indicat el servei de bombers.

També et pot interessar

stats