José Muñoz: “No fem una política per l'oposició. Ens fa igual que (el rival) siga el Partit Popular o partits d’ultradreta”

El secretari d’organització del PSPV-PSOE, davant els micròfons de Les notícies del matí, ha parlat dels punts forts del seu partit, de la qüestió municipal a Alacant i de l'incident al tren València-Saragossa

29.08.2022 | Entrevista LNM | José Muñoz / À Punt Mèdia

El secretari d'organització del PSPV-PSOE, José Muñoz, ha estat a Les notícies del matí després de la del sopar d'estiu del seu partit, que marca l'inici del curs polític. La reunió ha tingut lloc aquest cap de setmana a la ciutat de Gandia. A Muñoz li ha preguntat l'equip de Les notícies del matí sobre quins arguments esgrimeix el PSPV-PSOE davant l'electorat per tal de revalidar els vots de fa quatre anys. José Muñoz no ha titubejat i ha dit que "des que governa Ximo Puig tots els indicadors de la situació de la Comunitat Valenciana (econòmics, socials, de cohesió...) són més positius".

Òscar Martínez, de Les notícies del matí, ha recordat que es tracta del partit amb més escons a les Corts Valencianes i el que ostenta la presidència de la Generalitat. Pel que fa als indicadors als quals s'ha referit Muñoz, ha dit "a la Comunitat Valenciana, la gent que porta els xiquets i xiquetes a les escoles públiques té la gratuïtat dels llibres de text. Ací, la costera de la "tornada al col·le" serà més fàcil que en altres comunitats".

Tenim 400.000 valencians i valencianes més treballant que respecte del 2015, i això després de la pitjor pandèmia de la història i d'una crisi de preus important. José Muñoz - Secretari d'organització del PSPV-PSOE

José Muñoz també ha dit que els trens de rodalia i el metro, a la Comunitat Valenciana, "compten amb gratuïtat i reduccions que arriben fins al 80% en les famílies normals. Tot per tal d'evitar que el preu de la gasolina perjudique la mobilitat...".

El secretari d'Organització del PSPV-PSOE ha posat en relleu que el creixement de la Comunitat Valenciana està per damunt de la mitjana d'Espanya. I el creixement d'Espanya està per damunt de la mitjana d'Europa. "La creació d'ocupació a la Comunitat Valenciana està en màxims històrics. Tenim 400.000 valencians i valencianes més treballant que respecte del 2015, i això després de la pitjor pandèmia de la història i d'una crisi de preus rellevant."

En aquest sentit, ha dit que el consell de Ximo Puig ha aconseguit un canvi de paradigma a la Comunitat Valenciana. "En moments d'incertesa com els que vivim, nosaltres donem garantia, estabilitat i sobre tot futur".

"Quin és el principal rival del PSPV?"

A la pregunta d'Òscar Martínez sobre quin és el principal rival del PSPV, si el Partit Popular o la inflació, José Muñoz ha contestat que: "Jo crec que la inflació pot ser un dels problemes... però nosaltres tenim un projecte clar. No fem una política per oposició. Ens dona igual que siga el Partit Popular o partits d'ultradreta, això no ens preocupa. El nostre projecte està clar: continuar en el creixement de la Comunitat Valenciana". Per als socialistes és fonamental créixer i després repartir, amb una retribució justa, ha dit.

"És el cas de la Volkswagen que aterra a Sagunt amb una inversió històrica i amb una creació de llocs de treball que no s'ha vist a la Comunitat Valenciana en la seua història. Tenim el cas d'Amazon a Onda. La continuïtat de la Ford... Moltes vegades es parla de canviar el model productiu, però és que la Comunitat Valenciana ja ho està fent."

El socialista valencià ha dit: "Quan alguns partits parlen de "l'infern fiscal" cal dir que a la Comunitat Valenciana el 2017 va canviar el model fiscal que hi havia durant els anys de Partit Popular... Va afectar 1,5 milions de valencianes. És un sistema just". A la pregunta sobre si la ciutadania valora aquest esforç, ha respost: "Jo crec que sí, encara que la situació de la ciutadania és d'incertesa. I nosaltres hem de garantir una estabilitat a futur".

El desé seminari del Consell celebrat a Albocàsser i Benassal
El desé seminari del Consell celebrat a Albocàsser i Benassal / GVA

Encara que Muñoz ha donat per descomptat el triomf del PSPV-PSOE a les urnes, també ha dit: "volem arribar a pactes amb els partits de l'oposició. Volem que siguen grans acords. Hem tingut anys complicats, però hem negociat tant amb la patronal com els sindicats, ja siga per a lluitar contra la pandèmia, inflació, desenvolupament econòmic..."

A la pregunta sobre el cas que el PSPV-PSOE no arribe a la majoria absoluta... si continuarà governant amb les forces que ara estan al Consell, ha dit: "l'estabilitat dels governs és una continuïtat dels governs progressistes, com es farà... serà en funció dels resultats electorals".

També ha manifestat amb fermesa que el seu partit "no" té por a l'efecte Feijóo. "Les eleccions vindran... nosaltres estem governant sobre el 70% de la població (...) i la nostra responsabilitat és continuar treballant per tal de convéncer a la ciutadania i fer-los la vida millor (...) No volem entrar en debats estèrils (...) No tenim gens de por del senyor Feijóo".

La qüestió municipal a la ciutat d'Alacant

Damunt la taula s'ha posat el govern a l'Ajuntament d'Alacant. A la pregunta del que li passa al PSPV a la ciutat d'Alacant Muñoz ha dit: "vam obtenir l'alcaldia el 2015 per una situació coneguda per tots (Guanyar Alacant, Compromís i el PSOE van arribar a un pacte de govern que atorgà l'alcaldia al socialista Gabriel Echávarri)... després una regidora triada per Podem va fer costat el Partit Popular. Això va condicionar molt la política de la ciutat d'Alacant. En ser l'alcalde socialista imputat i condemnat, el partit va proposar una persona alternativa. I el no-vot d'aquesta persona (Nerea Belmonte, regidora expulsada de Guanyar Alacant-Podem) va condicionar que una persona triada per l'esquerra proposara un alcalde de dretes".

A hores d'ara a Alacant treballen per presentar la millor proposta. Ha dit. "Encara no puc dic res..., portarem una bona proposta, esperançadora". A la pregunta sobre si hi ha data ha dit: "encara no hi ha una data de presentació de la candidatura... però no es demorarà massa".

"Barcala està deixant morir la ciutat. No està aprofitant totes les oportunitats de la ciutat. També hem vist com la ultradreta ha condicionat molt els governs d'Alacant. Parle de l'ordenança de mendicitat que multa a les persones amb una situació econòmica terrible i crec que és el paradigma de la política que no s'ha de fer".

Almenys 25 persones ferides per un incident en un tren a Caudiel
Almenys 25 persones ferides per un incident en un tren a Caudiel / À Punt NTC

A la pregunta si considera convenient que el president Puig explique en la Diputació Permanent de les Corts que va passar amb el tren València-Saragossa en ser sorprés per les flames de Begís, com li exigeix el Partit Popular, la resposta ha sigut: "Aquest dimecres 31 d'agost serà la ministra (de Transports, Raquel Sánchez) la que ho explique... donarem la cara. I serà la ministra, que és la que té tota la informació".

Com que la gestió de l'incendi és autonòmica, la col·laboradora Laura Ballester ha incidit en la qüestió i preguntat José Muñoz si hi haurà una comissió d'investigació per tal de conéixer que va passar eixe dia al tren afectat per l'incendi de Begís: "Amb la informació que tinc, una comissió d'investigació no cal, hi ha altres instruments per a fer seguiment...".

La menor del cas que va desencadenar la dimissió d'Oltra sense suport

Respecte de la situació que travessa la (menor en el cas d'abusos sexuals per part d'un monitor exmarit d'Oltra) -pel qual el TSJCV va imputar Mónica Oltra- José Muñoz ha dit: "Mentre els dirigents de Compromís continuen parlant de "muntatge de l'extrema dreta, el PSPV-PSOE esperarà al procediment judicial...".

En escoltar-lo Juan Nieto, col·laborador del programa, ha recriminat el dirigent socialista que "hui dia la menor no té cap suport per part de la Generalitat i travessa una difícil situació".

Qüestió Yolanda Díaz i Jorge Rodríguez

Preguntat per Elvira Graullera com valora el suport de Yolanda Díaz, "persona de dins del govern", a les mobilitzacions sindicals com la pujada del salari mínim ha dit: "quan governem el que és important és governar. I el que és rellevant és veure si el seu suport és coherent... i sí que ho és. Ara, el que volem els que els ministres treballen per millorar la situació més que dedicar-se a qualsevol suport.

En el cas de Jorge Rodríguez, esperarem al procediment judicial i cal ser molt prudents. José Muñoz - Secretari d’Organització del PSPV-PSOE

Juan Nieto ha rescatat un tema delicat i li ha preguntat per Jorge Rodríguez, l'alcalde d'Ontinyent, afectat pel cas Alqueria. El periodista ha volgut saber si en cas que en el judici de setembre Rodríguez isca exonerat, "vosté és partidari de què torne al Partit Socialista, si (ell) així ho demanda". A la qual cosa José Muñoz ha respost: "Intentem prendre decisions amb certeses i davant de moments d'incertesa de vegades encertem i altres no..., veurem què passa, i després prendrem decisions. No puc avançar molt més. Des de l'àmbit personal, jo el que sí que espere és el millor per a les persones. La política és la política, la judicialització de la política està fent molt de mal a tots, especialment a la política. En el cas de Jorge Rodríguez, esperarem al procediment judicial i cal ser molt prudents".

També et pot interessar

stats