Tres persones ferides greus i almenys deu lleus en un incident en un tren a Caudiel

Hi ha entre huit i deu persones ferides lleus que han sigut traslladades a l’hospital de campanya a Xèrica

Almenys 25 persones ferides per un incident en un tren a Caudiel
Almenys 25 persones ferides per un incident en un tren a Caudiel / À Punt NTC

Almenys 14 persones han resultat ferides a Caudiel aquest dimarts a causa d’un incident en un tren que circulava per la zona pròxima a l’incendi de Begís. Segons ha confirmat la Conselleria de Sanitat en un comunicat, tres d’aquestes persones estan en estat greu per cremades i han sigut traslladades a diferents hospitals. 

Una persona ha sigut traslladada en helicòpter a l’Hospital La Fe de València, un altre en una ambulància de la SAMU també a La Fe i una altra a l’Hospital Clínic de València. També hi ha una persona amb cremades menys greus que ha sigut traslladada a l’Hospital de Sagunt. 

A més, segons el departament que dirigeix Miguel Mínguez, hi ha entre huit i deu persones ferides lleus que han sigut traslladades a l’hospital de campanya que s’ha establit a Xèrica. 

Sobre l’estat dels pacients més greus, Mínguez a À Punt Notícies ha informat que les ingressades a La Fe són una dona de 58 anys amb cremades extenses i pronòstic greu i una jove de 15 anys amb pronòstic lleu i un 7% del cos amb cremades. 

Pel que fa a l’Hospital Clínic, hi ha una dona i el fill. En el cas de la dona, pateix cremades extenses i segons Mínguez es preveu que la traslladen a La Fe. El fill té pronòstic lleu. 

Canviant a l’Hospital de Sagunt, han atés quatre pacients: dos d’ells són dos bombers a qui ja han donat d’alta, un pacient amb cremades greus i un altre de caràcter lleu. També han atés un pacient a l’Hospital General de València per una fractura. 

Puig: "Renfe donarà les explicacions oportunes"

En declaracions a À Punt des del post de comandament avançat de l'incendi, situat a Viver, el cap del Consell, Ximo Puig, ha indicat que, pel que sembla, el que ha ocorregut és que en "un moment determinat un episodi de vent ha fet arribar a la via el foc". "A partir d'aquest moment hi ha hagut diferents versions que crec que no em corresponen a la meua analitzar", ha manifestat, i ha afegit que Renfe "donarà les explicacions oportunes del que ha passat".

Tal com mostren les primeres imatges, gravades per usuaris que estaven al voltant, en arribar el tren a una zona pròxima a l’incendi que s’ha declarat a Begís, els viatgers han entrat en pànic i alguns han eixit. 

Des de la Creu Roja han informat a través de les xarxes que també atenen les primeres persones que han arribat a l’estació de Caudiel. 

La ministra de Transports, Raquel Sánchez, ha dit a través del seu compte personal que Renfe està col·laborant amb Protecció Civil per atendre aquells viatgers que ho necessiten. 

En declaracions a À Punt Notícies, la delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha explicat que en veure que queia cendra del cel, la maquinista ha decidit tornar cap arrere. En aquest moment, un grup de viatgers ha obert les portes i ha aconseguit eixir. 

Segons Bernabé, hi ha hagut gent que ha pogut tornar al tren en veure les flames i d’altra ha tornat a peu a l’estació de Toràs, la més pròxima als fets.

També et pot interessar

stats