Jorge Rodríguez arrasa a Ontinyent i deixa el PSPV fora de l'ajuntament

Llança un missatge als socialistes: "Haurien d'haver tingut trellat i no haver tirat pel camí del mig" en clara referència al cas Alqueria.

VÍDEO | Jorge Rodríguez arrasa a Ontinyent i deixa el PSPV fora de l\'ajuntament

La Vall d’Albaida ens Uneix, el partit creat per l’exsocialista Jorge Rodríguez per a presentar-se en sis municipis de la Vall d’Albaida en aquestes eleccions ha aconseguit una contundent victòria. La irrupció d’aquesta nova formació política del que fora president de la Diputació de València ha perjudicat visiblement el PSPV-PSOE. A més, La Vall d’Albaida ens Uneix s’ha situat entre les formacions amb més vots a les comarques centrals i entra en la corporació provincial amb un diputat. 

El cas més clar, amb el 100% dels vots escrutats, és Ontinyent, capital de la comarca. El partit de Rodríguez obté 17 dels 21 edils en haver aconseguit més del 65% dels vots al municipi. La majoria absoluta està fixada en 11 regidors. Compromís obtindria amb aquest percentatge dos regidors, la mateixa xifra que fins ara, i el PP baixa de tres a dos representants.

El PSOE, que fins ara tenia 14 representants al consistori que feien possible la majoria absoluta, es quedaria sense representació. Un cas semblant és el del municipi de Bufali, que ha atorgat els 5 regidors a La Vall d'Albaida ens Uneix. Fins hui, el municipi tenia 4 representants del PSPV-PSOE i un del Partit Popular.  

Jorge Rodríguez, alcalde fins ara d’Ontinyent pel PSPV-PSOE, està investigat en el cas Alqueria. A conseqüència d’aquesta situació va deixar les files socialistes el passat mes d’abril i dies després va anunciar que concorreria a les eleccions municipals sota les sigles de la nova formació política.

A Benissoda, La Vall ens Uneix ha deixat també el PSPV-PSOE sense representació. El PP ha sigut la força més votada amb cinc regidors, un més dels que tenia fins ara. El partit La Vall ens Uneix entra al consistori amb dos regidors i els socialistes perden els tres representants que tenien.

Al Palomar, igualment, La Vall entra a l'Ajuntament com a força més votada amb quatre regidors (els mateixos que perd el PSOE). I Compromís manté els tres que ja tenia.

Rodríguez llança un missatge al PSPV

Rodríguez ha valorat el resultat a Ontinyent en El matí À Punt i s'ha mostrat orgullós. Els i les votants "saben la faena que s'ha fet al llarg d'aquests huit anys al capdavant del consistori d'Ontinyent, el calvari que he viscut [en estar com a investigat en el cas Alqueria] i volien estar al meu costat", ha manifestat. Així mateix, ha repetit el missatge llançat en la nit electoral en saber-se que tornaria a ser primer regidor: "Els alcaldes d'Ontinyent es trien a Ontinyent, no a València ni a Madrid".

Preguntat per a qui anava dirigit el missatge, ha dit que "és evident" i ha criticat que se'l convidara a anar-se’n del partit [el PSPV] quatre hores després d'obrir-se el secret de sumari "quan m'havien dit que això no passaria". "M'he apartat del partit, però no del meu poble", ha afegit. I ha acabat amb un "haurien d'haver valorat la situació real, haver tingut trellat i no haver tirat pel camí del mig" en clara referència al Partit Socialista. 

També et pot interessar

stats