L’arribada de Volkswagen a Sagunt sacseja el mercat immobiliari

Els preus han pujat fins a un 12% al Port de Sagunt i un 10% a Sagunt

La venda d’habitatges s’ha disparat a Sagunt després de l’anunci de Volkswagen / À Punt NTC

La venda d’habitatges s’ha disparat a Sagunt després de l’anunci de Volkswagen d’instal·lar la seua gigafactoria. De fet, l’oferta de pisos de lloguer escasseja i ja quasi no es veuen cartells que els anuncien a la capital del Camp de Morvedre.

Javier Núñez, soci d'Entrecases Properties, ha explicat que no recorda “una variació en un període tan curt de temps d’aquestes característiques, ja que els 3.000 llocs de treball tindran una influència tremenda”.

Només hi ha una oferta de 2.500 cases buides actualment. Els preus han pujat fins a un 12% al Port de Sagunt i un 10% a Sagunt, però és a les cases velles on més es nota l’increment.

“Abans es podien trobar coses per 35.000 o 40.000 euros, sense ascensor i amb una mica de reforma” segons Núñez, que ara assegura que “es venen per 60.000 euros, el doble del que costaven al mes de febrer”.

També es nota en el lloguer. Un tercer pis sense ascensor costa uns 500 euros al Port de Sagunt. En publicar l’anunci d’un pis, està llogat en només dues hores.

Kevin Merlos, agent de la immobiliària MG3, ha explicat que reben una mitjana de quinze a vint clients diaris que volen llogar vivenda. “Com que no n’hi ha, els preus estan pels núvols”, ha argumentat. Algunes immobiliàries ofereixen fins i tot el servei de home staging: redecoren algunes estances de la casa per fer-la més atractiva i afavorir la venda.

Les previsions passen per una pujada major dels preus els pròxims mesos.

També et pot interessar

stats