Panxo, de Zoo, sobre Mark Dasousa: “Ha produït els discos dels grups més rellevants de la música en valencià dels últims anys”

El grup Nebulossa s'ha fet popular per representar Espanya a Eurovisió, però el productor Mark Dasousa suma ja molts èxits professionals

Mery Bas i Mark Dasousa en una entrevista per a À Punt / À Punt

El matrimoni format per Mery Bas i Mark Dasousa s’ha fet popular últimament. Primer, per guanyar el Benidorm Fest 2024 i, després, per representar Espanya en el certamen d’Eurovisió. Cal recordar que el productor Mark Dasousa és un vell conegut del panorama musical independent valencià. 

De les seues mans, del seu estudi, han eixit grans èxits i ha treballat amb grups que ara són molt estimats com és el cas de Zoo, La Fúmiga, Smoking Souls, Cactus i La Raíz, entre d'altres. El 2018, Mark va iniciar un nou projecte, Nebulossa, esta vegada amb la seua dona, Mery Bas.

Els que han treballat amb ells els estimen. El programa Zoom dedicat a Eurovisió 2024 ha parlat amb alguns grups que han passat per les mans de Dasousa o que encara hi estan. Panxo, cantant de Zoo, ha dit que “són un grup de gent molt treballadora. Amb molta fe en el seu projecte. Que venen de baix, gent senzilla. Un grup que fa molts anys que pica pedra en la música”. 

Amb ell vam nàixer quasi musicalment. Cada cançó de La Fúmiga ha nascut al seu estudi Artur Martínez - Cantant de La Fúmiga

Àrtur Martínez, cantant de La Fúmiga, ha reconegut al programa Zoom que Dasousa ha sigut una de les peces més fonamentals del projecte del seu grup. “Amb ell vam nàixer quasi musicalment. Cada cançó de La Fúmiga ha nascut al seu estudi”. Per al cantant de La Fúmiga, Mark Dasousa “és el productor, compositor per excel·lència” de la música que porta el segell valencià. I de Mery diu que “estima la música per damunt de tot i té una llum pròpia”. 

També Panxo ha destacat la contribució de Mark Dasousa al panorama musical valencià: “Ha produït els discos més rellevants de la música feta en valencià dels últims anys”. La música en valencià independent, com diu la rapera Tesa, “probablement no seria la mateixa sense la seua aportació”.

Samantha Gilabert, que va ser jurat d’Eurovisió el 2021, ha dit de Dasousa que “ell viu per a fer música, per a produir, per a compondre. Dasousa és un professional constant, metòdic i molt exigent amb si mateix". Unes característiques que, de vegades, ocasionen discrepàncies amb els grups. “Clar que hi ha discrepàncies, però són naturals”, ha dit Àrtur Martínez. Panxo reconeix que “hem tingut més d’una discussió professional o artística perquè Mark és del club de la gent cabuda”, això sí, continua dient: “Jo li dec molt. He aprés molt amb ell”. 

La parella artística Nebulossa 

Tony Aguilar, presentador del programa de ràdio Los 40 Principales, ha dit després de conéixer la parella, amb motiu d’Eurovisió: “M’han paregut dos persones meravelloses”. Els que els coneixen han volgut dedicar-li algunes paraules a la cantant de la cançó "Zorra", amb una lletra controvertida que ha despertat tota classe d’opinions. Panxo ha dit de Mery: “jo destacaria la seua valentia i atreviment a l'hora d'encarnar un personatge com el que està encarnant”. La cantant Tesa assegura que sempre li ha paregut una dona meravellosa, amb un caràcter genial. I en paraules del cantant de La Fúmiga: “Amb tot el que està passant, la que més ho mereixia, i que em disculpe Mark, és Mery”. Ell parla d’esta parella des del cor: “Jo sempre m’he sentit part d’esta família bonica. Menuda i molt sensible”.

També et pot interessar

stats