"Zorra", dels valencians Nebulossa, és la cançó més viral del Benidorm Fest 2024

Quan falta un mes per al festival on es decidirà el representant per a Eurovisió, la cançó del grup d'Ondara és de les més escoltades

Mark Dasousa i Maria Bas són els integrants de Nebulossa.
Mark Dasousa i Maria Bas són els integrants de Nebulossa

La cantant més viral de la tercera edició del Benidorm Fest és valenciana. Nebulossa és ja una de les propostes més escoltades del certamen que escull el representant d'Espanya en Eurovisió. La seua cançó, "Zorra", s'ha convertit en la més viral a Spotify dins del territori nacional.

Amb ritmes pop, Nebulossa reivindica l'empoderament femení i rebutja els prejudicis entorn de la sensualitat femenina, el desig, la promiscuïtat o l'edat. El missatge de la lletra és clar: "Si salgo sola soy la zorra; si me divierto, la más zorra; si alargo y se me hace de día, soy más zorra todavía".

Nebulossa s'ha sumat a la llista de cantants femenines que han utilitzat un insult adreçat a les dones per a crear un himne pop. L'artista Zahara ho va fer amb el disc Puta, que comptava amb les denúncies de la cançó "Merichane"; o Ribogerta Bandini, amb el tema "Perra", del seu disc La Emperatriz.

Bandini fou una de les concursants de la primera edició del Benidorm Fest amb el tema "Ay mamá". Tot i que no va guanyar, la cançó va ser una de les més populars i es va convertir en l'himne de la temporada.

Qui són Nebulossa?

Darrere del projecte Nebulossa es troben Maria Bas i Mark Dasousa, productors musicals d'Atomic Studio, ubicat a Ondara (Marina Alta). Aquest estudi de gravació ha donat impuls a artistes valencians tan coneguts com Zoo, La Fúmiga, La Raíz, Smoking Souls o Tesa.

Maria Bas (veu i producció) i Mark Dasousa (sintetitzadors i producció) llançaren el projecte l'any 2020 amb el single "La colmena", després va vindre "Océano de palabras", "Anoche", "Glam", "Me pones a mil", "Cuando te veo", "Me ha dado porno". Sobre els escenaris els acompanya la bateria Mar Lozano. Ja han passat per sales i festivals de Madrid, Granada o Màlaga.

El videoclip del tema "Zorra", que es presenta al Benidorm Fest 2024, va ser gravat al karaoke Noche de Ronda del carrer de Lluís Santàngel de València. El vídeo fou dirigit per Lia Lluch, professional del sector audiovisual que ha participat en produccions com La Ruta.

Quan és el Benidorm Fest?

El Benidorm Fest començarà l'última setmana de gener. Les semifinals seran el 30 de gener i l'1 de febrer, mentre que la gran final serà el 3 de febrer. Enguany hi participaran setze artistes, alguns dels quals són cares conegudes del circuit de festivals, com és el cas de Miss Caffeina. El guanyador del certamen representarà a Espanya en Eurovisió 2024, que enguany se celebrarà a Malmö (Suècia) el pròxim 11 de maig.

També et pot interessar

stats