Directes
Ara en la televisió
ATRAPA'M SI POTS
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR (reemissió)

Pastís de bresquilla i avena

Fàcil
1 hora
4 persones

“Després de la bresquilla i del meló, beuràs el vi millor”

Pastís de bresquilla i avena
21 de febrer 2023 - 19:59
  • 1 paquet de pasta brisa
  • 230 g de bresquilles en almívar
  • Avena “crunchy”
  • Menta o herba-sana
  • Ratlladura de taronja
  • Ratlladura de llima

Per a la crema:

  • 1 l de llet
  • 150 g de sucre
  • 60 g de fècula de dacsa
  • 8 rovells d’ou
  1. Per a la crema, bollim la llet.
  2. Batem els rovells amb el sucre i la fècula.
  3. Afegim esta mescla a la llet calenta i ho batem al foc.
  4. Reservem la crema en fred en una mànega pastissera.
  5. Estenem la pasta brisa sobre un motle.
  6. La punxem amb una forqueta i l’enfornem a 180 graus durant 15 minuts.
  7. Aboquem la crema sobre la massa ja cuita.
  8. Posem les bresquilles per damunt.
  9. Ho enfornem a 180 graus 15 minuts més.
  10. Deixem refredar el pastís i hi afegim ratlladura de taronja i de llima.
  11. Ho acabem amb l’avena i la menta o l’herba-sana picada.

Nutrició: bresquilla

Malgrat el seu sabor dolç, la bresquilla fresca no aporta un excés de sucre, la qual cosa la fa perfectament apta per a diabètics i persones amb obesitat. Un cas molt diferent del de la bresquilla en almívar, la qual posseeix una major quantitat d'hidrats, i en conseqüència, un valor calòric és més alt. A més, el procés d'almivarat reduïx quasi per complet l'aportació de fibra. També s’hi aprecia una disminució de les vitamines, el potassi i altres minerals, i un augment del sodi per l'afegiment de conservants.

Així i tot, la bresquilla en almívar ens garantix sempre la mateixa aportació de nutrients, encara que en siguen menys. Pot donar-se el cas que una peça de bresquilla o pinya en almívar continga més nutrients que una peça de la mateixa fruita fresca que fa un temps que s’ha collit, ja que la fruita fresca es deteriora ràpidament.

Receptes de pastissos Postres Receptes vegetarianes