Ingredients
- 4 ous
- 3 cullerades de farina
- 2 llesques de pa dur
- 1 all
- 1 ceba
- Ametles torrades
- Julivert fresc
- Oli OVE
- Aigua
- Sal
Elaboració
- Batem els ous i hi incorporem dos cullerades de farina i dos gotets d’aigua.
- Fem una truita amb la mitat d’esta mescla.
- Retirem la truita i en fem una altra.
- Reservem les dos truites en un plat.
- Fregim dos llesques de pa i les reservem.
- Sofregim la ceba ratllada, hi afegim una cullerada de farina i un got d’aigua, i ho deixem coure.
- Preparem una picada amb el pa fregit, julivert picat, ametles i all.
- Incorporem la picada a la ceba i ho aboquem a les truites en una paella.
-
Ho coem durant 5 minuts més.
Nutrició: els ous
- Ens aporten proteïnes d'alt valor biològic i, com que contenen tots els aminoàcids essencials, es consideren proteïnes de referència amb les quals s'avalua la resta. El rovell és ric en greixos, però també de la millor qualitat: el contingut conjunt d'àcids grassos monoinsaturats i poliinsaturats supera àmpliament el de greix saturat, i la seua aportació d'àcid oleic, linoleic i omega-3 té un gran interés pels seus efectes beneficiosos en la salut.
- Resulta xocant i sovint despista la població el fet que fa anys es diguera que els ous eren roïns i que ara s'assegure que no passa res per menjar-ne diàriament. Qualsevol aliment pres en excés pot exercir un efecte negatiu en la salut del consumidor. En el cas dels ous, no se n'ha d'abusar, tampoc. Però prendre un ou cada dia no augmenta el risc de patir malalties cardiovasculars i tampoc eleva el nivell de colesterol en sang en persones sanes, com afirmen algunes creences populars.