Directes
Ara en la televisió
SOM DE CASA

Flaons

Difícil
25 minuts
4 persones

Un dels productes més tradicionals de Morella

Flaons
08 de juliol 2022 - 15:24

Per a la pasta:

  • 500 g de farina
  • 100 g de sucre
  • 100 ml d'anís
  • 200 ml d'oli de gira-sol

Per al farcit:

  • 1 ou
  • 100 g d’ametla molta
  • 150 g de brull
  • Canella
  1. Pastem l’anís, l’oli i el sucre.
  2. Hi afegim la farina, pastem fins a formar una pasta uniforme i la deixem reposar.
  3. Agafem els ous i separem les clares dels rovells.
  4. Mesclem els rovells amb el sucre i l’ametla.
  5. Hi afegim el brull i ho mesclem bé.
  6. Batem les clares a punt de neu i les incorporem al brull.
  7. Tallem la pasta, fem coques i les farcim amb la mescla de brull.
  8. Tanquem els pastissets i els enfornem fins que estiguen rossejats.
  9. Els servim arrebossats amb sucre i canella.

Informació nutricional

El brull no és un formatge, sinó que és un derivat lacti que s'obté de la fermentació del sèrum sobrant de l'elaboració de formatges.

Posseeix menys greixos que el formatge i les seues proteïnes són d'alt valor biològic, cosa que el converteix en un producte molt usat en el món de l'esport.

A més, el brull, pel seu sabor suau, es pot fer servir tant per a plats salats com dolços. Tu esculls!

Morella Pastissos Rebosteria Farina Ametla Canella Receptes de pastissos Receptes valencianes