Un mes sense rastre de l'estibador desaparegut al port de Castelló

David, de 36 anys, va caure al mar durant les tasques de càrrega del vaixell Nazmiye Ana, que va bolcar el passat 28 de maig

Tasques de remoció del vaixell Nazmiye Ana en el Port de Castelló
Tasques de remoció del vaixell Nazmiye Ana en el port de Castelló / @mitmagob

Es compleix un mes des que el vaixell Nazmiye Ana bolcara al moll del Centenari del Port de Castelló. A causa de l'accident tres homes van resultar ferits i dos més van desaparéixer: un jove indi de 22 anys i un estibador espanyol de 36 . El cos del primer, membre de la tripulació, el van trobar l'endemà, però David, l'estibador, continua sense aparéixer.

Després de setmanes de recerca en què han intervingut bussos de la Guàrdia Civil, una unitat de gossos especialistes, helicòpters i robots subaquàtics, entre altres dispositius, ja han començat els treballs per a moure l'embarcació, que es trobava encara en la mateixa ubicació que en el moment de l'accident.

Amb el desplaçament lateral del vaixell s'espera poder recuperar el cos de l'estibador, ja que els investigadors mantenen l'esperança que es trobe atrapat en la càrrega. Es tracta d'un procediment complicat que estan duent a terme dues empreses especialitzades contractades per al port Castelló i que treballen coordinades amb l'autoritat judicial que investiga l'accident.

Les tasques de rescat del Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques de la Guàrdia Civil s'han complementat amb els treballs d'extracció de càrrega aquest diumenge. Després d'extraure els contenidors i tapes d'escotilla que es trobaven a menor profunditat, s'ha procedit a l'extracció de mercaderia i elements del vaixell, com ara bigues i comportes, en col·laboració amb la Societat d'Estiba de Castelló.

Està previst que aquest dilluns es reincorporen a l'operatiu de recerca els gossos especialitzats de rescat de la Guàrdia Civil, i continuar l'extracció dels contenidors que es troben a major profunditat.

Extracció dels contenidors del vaixell bolcat al port de Castelló
Extracció dels contenidors del vaixell bolcat al port de Castelló / Port de Castelló
Extracció de la càrrega del vaixell bolcat al Port de Castelló, ara fa un mes
Extracció de la càrrega del vaixell bolcat al Port de Castelló, ara fa un mes / Port de Castelló

Els companys de l'estibador deixen de treballar fins que el troben

Des del 15 de juny, els estibadors del port de Castelló mantenen paralitzada l'activitat mentre es duu a terme la cerca del seu company. Al voltant de 150 treballadors han decidit deixar de treballar com a senyal de protesta per les "mesures insuficients" que s'han adoptat en les tasques de recerca de David i exigeixen "solucions immediates" per al rescat.

La família demana una investigació

Juntament amb els companys, la família de David també considera que els treballs actuals "són insuficients" i han exigit una investigació per a saber com va succeir l'accident i que "s'assumisquen responsabilitats".

La dona de l'estibador s'ha personat com a acusació particular en el procediment obert pel jutjat d'instrucció número 3 de Castelló que ja ha reclamat un "aclariment de l'estat de la cerca del seu marit".

Les causes de l'accident, encara una incògnita

Els factors que es troben darrere de l'accident del vaixell encara es desconeixen, però s'espera que quan es puga accedir a l'embarcació s'aclariran els fets. No obstant això, les primeres hipòtesis apunten a la possibilitat d'una mala planificació en l'estiba, una errada en el llast o deficiències en l'estructura del vaixell.

També et pot interessar

stats