L’alcalde de Manises, sobre l’ampliació de l’aeroport: “Hi estem en contra, ocupa quasi el 20% del terme i genera rendes mínimes”

Javier Mansilla assegura que l’ampliació és un “capritx de Mazón per a confrontar el govern central” i confia que siga una iniciativa “passatgera”

Algunes de les portes d'embarcament de l'aeroport de València, situat en terme de Manises
Algunes de les portes d'embarcament de l'aeroport de València, situat en terme de Manises / À Punt NTC

Clarament en contra. Així encaixa Manises l’anunciada ampliació de l’aeroport, que ocupa quasi la quinta part del terme d’este municipi de l’Horta Sud. El seu alcalde, Javier Mansilla (PSPV), rebutja el projecte de ple perquè, segons assegura, reporta més inconvenients que avantatges al municipi, segons ha exposat en Les notícies del matí.

Cal recordar que Aena, l’empresa pública que gestiona els aeroports espanyols, ha anunciat l’ampliació d’aquest aeròdrom i el Miguel Hernández d’Elx a llarg termini, una reivindicació que en els últims mesos havia reforçat el Consell i també la patronal, que fins i tot ha presentat un informe en els últims dies que l’avala. Tot i la insistència d’estos sectors, l’alcalde de Manises està en contra de la iniciativa.

Entre els problemes que causa l’aeroport al municipi, a més de les molèsties del soroll, Mansilla ha citat la contaminació que generen les aeronaus o la limitació del creixement urbanístic de la població.

Finalment, apuntava les escasses compensacions econòmiques que arriben a les arques municipals: “L’aeroport ocupa quasi el 20% del terme municipal, però li genera unes rendes mínimes a Manises. Si la superfície que ocupa fora sòl rústic, per a vivendes o industrial, afavoriria molt més el municipi”, exposava l’alcalde maniser.

En opinió de Javier Mansilla, l’ampliació de l’aeròdrom és “un capritx més de Mazón per a, una vegada més, confrontar el govern nacional”, per això confia que esta reivindicació del Consell siga “una cosa passatgera i en uns mesos ningú la recorde” i quede en un calaix.

No obstant això, l’alcalde ha lamentat no tindre cap informació del projecte d’ampliació de l’aeroport que està al seu terme municipal, encara que ha admés que el govern central li ha transmés que “es farà quan els tècnics consideren i tots els estudis diguen que s’ha de fer a llarg termini i comptant amb els municipis afectats”.

Javier Mansilla ha remarcat que l’ampliació de l’aeroport “no té sentit”. A més, assegura que ningú els ha informat dels detalls: “No ens han dit què volen fer. Ampliar les pistes? El pàrquing? Sols una part de l’aeroport? No estem en contra del turisme ni del desenvolupament econòmic, però no volem que facen una megainfraestructura sense tindre en compte Manises”, admetia l’alcalde maniser en l’entrevista en Les notícies del matí.

En este sentit, denunciava que l’ajuntament no ha sigut convidat a cap de les reunions mantingudes per a impulsar el projecte. Mansilla ha anunciat que el seu no és l’únic municipi contrari a l’ampliació, i assegura que ja s’està forjant un front comú, en el qual també participa Quart de Poblet, Riba-roja de Túria i Xirivella, per a forçar-ne la paralització. 

També et pot interessar

stats