Comença la temporada alta a l'aeroport d'Alacant-Elx amb un 13% més de vols i 7 milions de seients

Mazón indica que la Generalitat prepara un estudi amb les càmeres de comerç per a justificar la necessitat d'ampliar l'aeroport alacantí amb una segona pista

Inauguració de la nueva base d'EasyJet a l'aeroport d'Alacant-Elx
Inauguració de la nova base d'EasyJet a l'aeroport d'Alacant-Elx / X: @carlos_mazon_

Comença la temporada alta a l'aeroport Alacant-Elx Miguel Hernández amb un creixement de més d'un 13% en el nombre de vols programats per a aquest estiu i amb prop de 7 milions de seients oferits. Xifres de rècord, que si es compleixen, faran que el 2024 siga el millor any de la seua història.

Amb el mes d'abril comença la temporada alta a l'aeroport alacantí, que s'allargarà fins al 26 d'octubre. Són 36 les companyies que operen des d'ací a través de 231 rutes, que connecten Alacant amb pràcticament tot el món.

Creixen les destinacions el 2024, però també les places i els vols programats. "És l'aeroport d'Espanya, que més creix en nombre de seients, amb un 13,9%", segons ha indicat Laura Navarro, directora de la infraestructura.

Prop de 16 milions de passatgers passaren el 2023 per aquest aeroport. Xifres que les previsions apunten que aquest any seran superiors i que porten diferents sectors, com el turístic i l'empresarial, a reclamar una segona pista.

Reclamen una segona pista

Mazón ha tornat a reclamar al govern central una segona pista per a l'aeroport Alacant-Elx Miguel Hernández que li permeta fer front a l'augment de turistes estrangers que visiten la Comunitat Valenciana. En aquest sentit, ha anunciat que la Generalitat prepara un estudi amb les càmeres de comerç per a justificar la necessitat de l'ampliació.

Una decisió que la delegada del govern d'Espanya a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, deixa en mans dels tècnics d'Aena.

Cal destacar que la Comunitat Valenciana ha sigut la quarta destinació dels visitants estrangers l'any passat i va rebre 10,49 milions de turistes internacionals el 2023, un 21,8% més que l'any anterior.

L'aeroport alacantí va tancar el 2023 el millor any de la història, amb més de 15,7 milions de passatgers i un creixement del 19,2% respecte al 2022.

També et pot interessar

stats