Els aeroports valencians comencen el 2024 amb repunts de passatgers d'entre el 14% i el 21%

El d’Alacant és el segon aeròdrom que més ha augmentat el volum d’arribades des de l’estranger, només per darrere del de Màlaga 

Aeroport Alacant-Elx Miguel Hernández
Aeroport Alacant-Elx Miguel Hernández / Raúl Urbina

Els aeroports valencians continuen sumant bones dades. L'aeroport d'Alacant-Elx Miguel Hernández va rebre 388.806 passatgers internacionals en el primer mes de l'any, mentre que pel de València van passar 230.078, segons les dades publicades aquest dimarts per Turespaña. Ambdós aeròdroms milloren les dades de gener de 2023, amb un increment del 21,2% en el cas d'Alacant, que és el segon major ascens a Espanya només per darrere de Màlaga, i amb una pujada del 13,9% en el cas de València.

L'estat espanyol ha començat el 2024 amb un notable increment del nombre de passatgers procedents d'aeroports internacionals. Al gener, va rebre un total de 5,9 milions de passatgers aeris estrangers, un 12,7% més que en el mateix mes del 2023. D'aquests vora sis milions, el 57,3% tenia el seu origen a la Unió Europea, un ascens del 13,1%. El flux procedent de la resta del món, que va suposar el 42,7% restant va experimentar una crescuda d'un 12,3%.

El ministre d'Indústria i Turisme, Jordi Hereu, ha assegurat que Espanya continua sent una de les destinacions turístiques favorites a escala mundial. A més, ha afegit que la dada més positiva és que "continua progressant en el repte de la diversificació i la qualitat".

Així, gener va començar amb una forta tendència alcista en la gran majoria dels aeroports espanyols, que han reportat un major nombre d'arribades internacionals des de pràcticament tots els principals països emissors, excepte Portugal.

Destaquen els importants creixements registrats en mercats com el de Polònia (77%), Irlanda (19,2%), Itàlia (18,2%) i els Estats Units (17,5%). La diversificació de mercats de la resta del món aconsegueix un pes pròxim al 30% i un increment del 13,7% respecte a l'any anterior.

Sis autonomies han acaparat una quota d'arribades del 97,8% i totes han experimentat increments en el primer mes de l'any. Les majors pujades interanuals han sigut les d'Andalusia (21,3%) i la Comunitat Valenciana (18,5%).

També et pot interessar

stats