Mazón lamenta la falta de concreció de l’ampliació dels aeroports: “Què tenim? Res. No hi ha projecte”

La delegada del govern reafirma el compromís "ferm i seriós" d'Aena per a dur-les a terme i assegura que els detalls es coneixeran "quan siga el moment adequat"

Aeroport d'Alacant-Elx Miguel Hernández
Aeroport d'Alacant-Elx Miguel Hernández, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
19 d'abril 2024 - 13:36 Actualitzat: 19 d'abril 2024 - 15:05

La Generalitat reivindicarà que es concrete en un projecte real l’ampliació de l’aeroport de València i Alacant. El cap del Consell, Carlos Mazón, ha manifestat l’endemà de conéixer la intenció d’Aena, la societat pública que gestiona els aeroports espanyols, que tot i l’anunci del president en la junta d’accionistes, no hi ha “res sobre la taula”. No obstant això, ha avançat la intenció de la Generalitat de reivindicar l’ampliació d’aquestes infraestructures. La delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha respost a Mazón que els projectes d'ampliació es concretaran "quan siga el moment adequat" i ha assegurat que Aena té un "compromís ferm i seriós" amb l'expansió dels aeroports d'Alacant i València.

“En aquest moment què tenim? Res. No hi ha projecte. Hi ha pressupost? No. Hi ha termini? No. Hi ha unes paraules soltes en una junta d’accionistes, sí que és el que tenim”, es preguntava el president de la Generalitat.

Aquesta falta de concreció fa pensar al cap del Consell que l’ampliació dels dos aeroports valencians que gestiona aquesta entitat pública no es farà prompte: “Potser, si tenim molta sort, tenim nous aeroports el 2040. No em pareix molt seriós”, afirmava.

Ara bé, Carlos Mazón ha avançat que la Generalitat reivindicarà la materialització del projecte: “El govern d’Espanya crec que té un problema. No estava acostumat al fet que un govern de la Comunitat Valenciana reivindicara el que és estratègicament imprescindible per a nosaltres, però ho continuarem fent”, assenyalava.

En aquest sentit, afirmava que basarà la reivindicació de la Comunitat Valenciana “en dades i criteris” i amb estudis, fets en col·laboració amb el sector empresarial, que la justifiquen. “Que ningú espere que el president de la Generalitat no continue reivindicant i exigint el que li correspon a la Comunitat Valenciana”, ha sentenciat.

Bernabé demana esperar els detalls

Pilar Bernabé, per la seua banda, ha remarcat que el president d'Aena va retre compte de les "línies estratègiques" en la junta d'accionistes i es va referir "al desenvolupament i el creixement de l'aeroport d'Alacant i el de València, que estan dins no sols del pla director d'Aena, sinó també en el pla inversor", com va defensar, segons ha recordat, el ministre de Transports, Óscar Puente.

A partir d'ací, ha assegurat que "s'aniran donant els successius detalls a mesura que es vaja avançant en aquest sentit". "La voluntat per part d'Aena que dues infraestructures estratègiques claus i bàsiques com l'aeroport d'Alacant i el de Manises, per descomptat, tinguen un moment de desenvolupament i d'expansió", ha subratllat. "Tota la resta és tornar una altra vegada a això de sempre. Jo entenc el nerviosisme del president de la Generalitat perquè ha volgut prendre això, una altra vegada més, com un tema de controvèrsia, però no n'hi ha", ha afegit.

Els empresaris es reuniran amb Aena

D’altra banda, el president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), Salvador Navarro, ha explicat que la patronal es reunirà pròximament amb els representants d'Aena per a intentar concretar en què consistirà l'"expansió". El president dels empresaris ha indicat que l’anunci d’Aena ha de concretar-se perquè "cal decidir si aquesta expansió és ampliar les terminals o la segona pista".

També et pot interessar

stats