Montes: “Estem esperant que Aena ens aterre la paraula 'expansió'”

La consellera de Turisme considera que les declaracions del president d'Aena són solament un anunci d'expansió, "sense cap mena de concreció", per la qual cosa espera que detalle "la planificació"

El president i conseller delegat d'Aena, Maurici Lucena, durant la junta d'accionistes de la societat aquest dijous
El president i conseller delegat d'Aena, Maurici Lucena, durant la junta d'accionistes de la societat aquest dijous / X: @aena

La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha manifestat aquest divendres que estan esperant que Aena "ens aterre la paraula expansió" dels aeroports d'Alacant-Elx i de València i que concrete els terminis del seu anunci.

Montes ha fet aquestes declaracions a Alacant després de ser preguntada sobre la informació que el president d'Aena va anunciar aquest dijous, l'expansió dels aeroports d'Alacant-Elx i el de València, de la qual es donaran a conéixer detalls més endavant.

La consellera ha dit que "aquesta declaració que es produeix dins del marc de la junta d'accionistes d'Aena és la primera declaració, diguem, positiva sobre una possible inversió en els aeroports d'Alacant i València".

"Aena, que és una societat que cotitza en borsa i que per descomptat ha de donar compte a tots els seus accionistes, no pot obviar la necessitat d'inversions en aquests dos aeroports de la Comunitat Valenciana, que són uns dels seus actius principals i d'on provenen gran part també dels seus ingressos", ha indicat.

"Ara bé, per descomptat això ha sigut solament un anunci d'expansió, sense cap mena de concreció, sense cap mena de documentació, per la qual cosa estem esperant que Aena ens detalle i concrete exactament la seua planificació", ha afegit.

La consellera ha indicat que estan esperant que Aena "ens aterre la paraula expansió, en què s'aterra, en quins terminis, en quin moment", perquè, segons ha argumentat, "necessitem tindre planificats amb urgència i com més prompte millor tant la inversió de les ampliacions dels dos edificis terminals com la segona pista" de l'aeroport d'Alacant-Elx.

"Si som una regió referent en matèria d'intel·ligència artificial, d'indústria, d'ocupació, de microxips és perquè tenim una bona connectivitat aèria, entre altres coses, i, per tant, volem estar al ritme, a la mateixa altura i oportunitats que tenen altres ciutats espanyoles", ha defensat Montes.

"I no podem quedar-nos arrere en aquestes inversions. Ja ens col·loca el govern d'Espanya en el lloc 52 de 52 durant quatre anys seguits com per a, a més, també perdre el tren dels aeroports", ha recalcat.

L'aeroport de Màlaga juga ja en una altra lliga

Montes ha dit que Màlaga, que és un referent també en matèria d'innovació, d'atracció de talent, de cultura empresarial, de cultura industrial, "juga en unes condicions millors" en comparació amb Alacant perquè compta amb una segona pista.

"L'aeroport d'Alacant i el de Màlaga històricament han anat a l'una i ens diferenciàvem a penes en uns 200.000 passatgers, fins que Màlaga disposa d'una segona pista i ara supera els 20 milions de passatgers a l'any i per descomptat juga la lliga de les grans capitals", ha manifestat la consellera.

La consellera ha reiterat que Aena ha de concretar els terminis del seu anunci. "No pot ser arribar a l'any 2038 per a tindre una pista, ha de ser ja. Aquestes són actuacions amb caràcter d'urgència", ha recalcat.

També et pot interessar

stats