Montes denuncia que el govern espanyol margina Alacant per vetar la segona pista de l'aeroport

L'executiu de Sánchez assegura que els estudis realitzats indiquen que a curt i mitjà termini "no és necessari" disposar d'una segona pista a l'aeroport d'Alacant-Elx

Cua en un dels controls de seguretat de l'aeroport d'Alacant-Elx Miguel Hernández en una imatge d'arxiu / À Punt NTC
Cua en un dels controls de seguretat de l'aeroport d'Alacant-Elx Miguel Hernández, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha acusat aquest dijous el govern central de "marginar" Alacant per no contemplar activar al llarg d'aquesta legislatura un pla director a l'aeroport internacional Miguel Hernández que permeta el creixement amb la posada en marxa d'una segona pista.

D'aquesta manera, i en conéixer que el govern central assegura que “els estudis realitzats indiquen que a curt i mitjà termini no és necessari disposar d'una segona pista en l'aeroport d'Alacant-Elx”, la consellera ha mostrat perplexitat.

Segons ha incidit, l'executiu central “dona mostra de no tindre ni idea que la planificació aeroportuària s'ha de fer precisament en aquest curt o mitjà termini, perquè no són obres que tarden poc de temps a dur-se a terme”.

Màlaga, un aeroport similar, ja té segona pista

En un comunicat, Montes ha fet al·lusió a un aeroport similar, com és el de Màlaga, que “ja va inaugurar la segona pista amb tretze milions de passatgers, mentre que l'aeroport d'Alacant ha sobrepassat els setze milions aquest últim any".

Aquestes dades, en la seua opinió, reflecteixen que la segona pista a l'aeroport d'Alacant-Elx "és una necessitat, no urgent per a demà, però sí per a poder mantindre el creixement els pròxims anys”.

La responsable de la política turística de la Generalitat ha apuntat que Màlaga “ha pogut ampliar de 37 a 65 operacions cada hora, i ja ha superat els 20 milions de passatgers”.

Per això, ha posat l'accent en el fet que, de nou, la província d'Alacant "queda relegada a la cua de la inversió, malgrat ser una de les potències turístiques espanyoles".

També et pot interessar

stats