El port de Castelló es blinda per a trobar les dues persones desaparegudes del vaixell bolcat

Continua el rescat de l'estibador i el mariner desapareguts després que el vaixell Nazmuye Ana bolcara al port de Castelló aquest divendres

El vaixell Nazmuye Ana bolcat al port de Castelló
El vaixell Nazmuye Ana, bolcat al port de Castelló / À Punt

El port de Castelló ha prohibit la circulació de vaixells fins a nova orde. És una de les mesures que l'autoritat portuària ha pres per a facilitar les tasques de rescat de les dues persones desaparegudes des que el vaixell Nazmuye Ana bolcara aquest divendres, un estibador espanyol de 36 anys i un mariner indi de 22.

Rafa Simó, president de l'Autoritat Portuari de Castelló ha destacat a la roda de premsa que ha oferit aquest dissabte que "la prioritat ara mateix de totes les institucions és trobar les dues persones desaparegudes. És ací on estem dedicant tots els esforços".

El dispositiu de rescat està format per 150 persones provinents de Capitania Marítima, el Servei de Salvament Marítim, la Guàrdia Civil, el Consorci Provincial de Bombers, el Servei Municipal d'Emergència de l'Ajuntament de Castelló i la Policia, entre d'altres, així com l'ONG Stella Maris per a donar suport a la tripulació i l'assistència psicològica de la Creu Roja als familiars. La Universitat Jaume I ha fet l'aportació d'un robot submarí per a ajudar amb la cerca, al que també s'ha sumat un altre de Salvament Marítim enviat des de La Corunya.

No obstant aquest desplegament, les tasques de rescat s'han hagut de paralitzar a les 2:00 de la matinada a causa de la poca visibilitat dels bussos, però s'han représ a les 8:00.

Rafa Simó, president de l'Autoritat Portuària de Castelló
Rafa Simó, president de l'Autoritat Portuària de Castelló / À Punt

Entre les causes de l'accident es considera com a principal hipòtesi la descompensació de la càrrega del vaixell, el que podria haver fet que, a l'hora d'iniciar la descàrrega, aquest es desestabilitzara i bolcara. No obstant això, està pendent que les autoritats pertinents esclarisquen les causes.

El vaixell Nazmuye Ana, amb 9 tripulants a bord i bandera de Panamà, va bolcar cap a les 20:30 del divendres al moll de la Ceràmica del port de Castelló quan feia operacions de càrrega de contenidors.

En l'accident van resultar ferides tres persones, dues de les quals van ser traslladades a l'Hospital General de Castelló. Els ferits són un home de 46 anys ingressat a la unitat de cures intensives amb pronòstic greu, un altre home de 31 anys que va ser atés en urgències i es troba en estat lleu i una tercera persona que va ser assistida, però no va requerir trasllat hospitalari.

Simó ha reconegut que es tracta d'un "accident inusual, però nosaltres hem d'estar sempre preparats per al que puga passar. Per això, tenim clars els protocols i hem actuat de forma ràpida."

El vaixell venia del port de Barcelona i després de Castelló es dirigia cap a Algèria. L'embarcació transportava mercaderia general i no portava gènere perillós. A més, feia mesos que realitzava parades a Castelló. L'estibador i el mariner continuen desapareguts a hores d'ara.

També et pot interessar

stats