Continua la recerca d'un estibador i un mariner al port de Castelló

Més de 150 persones han treballat tota la nit en l'operatiu de rescat de les dos persones, desaparegudes després que un vaixell bolcara per causes que encara es desconeixen

Imatge del vaixell bolcat al port de Castelló
Imatge del vaixell bolcat al port de Castelló / Consorci Provincial de Bombers de Castelló
28 de maig 2021 - 22:13

Més de 150 persones han participat aquesta nit en l'operatiu de rescat d'un estibador i un mariner, despareguts després que un vaixell bolcara al port de Castelló, per causes que encara es desconeixen. En l'accident van resultar ferides tres persones, dos de les quals han sigut traslladades a l'Hospital General de Castelló.

Els ferits són un home de 46 anys ingressat en la unitat de cures intensives amb pronòstic greu, un altre home de 31 anys que va ser atés en urgències i es troba en estat lleu i una tercera persona que va ser assistida però no ha requerit trasllat hospitalari.

El vaixell Nazmuye Ana, amb 9 tripulants a bord i bandera de Panamà, va bolcar en el moll de la Ceràmica del port de Castelló quan realitzava operacions de càrrega de contenidors, per raons que encara no se saben, encara que en el moment de bolcar no portava mercaderia perillosa.

A hores d'ara han rescatat a la zona de l'incident tres persones i n'hi ha dues més que continuen desaparegudes. Una d'elles és del servei d'estiba i l'altra de la tripulació. Per a això s'ha mobilitzat a tots els mitjans de rescat del port de Castelló, mitjans dels serveis d'emergència i SASEMAR, diverses unitats de de l'URA (Unitat de Rescat Aquàtic) amb una embarcació de rescat i equips de busseig.

A més, el servei d'emergències de la Generalitat ha mobilitzat dues ambulàncies del SAMU, tres de Servei Vital Bàsic i una dotació de bombers.

S'han activat protocols d'autoprotecció del port i el pla d'interior marítim, en previsió que hi haja un abocament de combustible a la mar. L'equip de salvament té dificultats, ja que l'aigua està bruta i s'ha fet fosc, cosa que complicaria les operacions de recerca. El vaixell és de bandera panamenya i té 79 metres d'eslora, 11 de manga i 4,2 de gran importància.

Imatge de la recerca dels dos tripulants al port de Castelló
Imatge de la recerca dels dos tripulants al port de Castelló / À Punt NTC

També et pot interessar

stats