Generalitat i sindicats pacten negociar la jornada de 35 hores setmanals i teletreball per al funcionariat

El full de ruta també contempla consensuar plans per a combatre la desigualtat salarial, d'igualtat i conciliació

Mazón i la consellera d'Hisenda, Ruth Merino, en la taula general de negociació este dijous
Mazón i la consellera d'Hisenda, Ruth Merino, en la taula general de negociació este dijous / Ana Escobar (Efe)

El Consell i els sindicats han tancat este dijous un acord de legislatura que arreplega un calendari de negociacions per a abordar mesures que milloren les condicions laborals dels empleats públics d'ací al 2027. Entre d'altres es contempla la implantació de la jornada de 35 hores setmanals i la revisió dels programes de teletreball.

El document l'han ratificat, d'una banda, el president de la Generalitat, Carlos Mazón. De l'altra, representants dels sindicats CCOO-PV, UGT-PV i CSIF, que han acudit a la seu del govern autonòmic a la plaça Manises de València per a participar en la reunió de la taula general de negociació del personal funcionari, estatutari i laboral de l'Administració de la Generalitat.

El full de ruta consensuat per a pactar millores per als funcionaris que treballen en serveis d'atenció a la ciutadania, com Sanitat, Educació o Justícia, contempla també la negociació de plans per a combatre la bretxa salarial, d'igualtat i conciliació. Tot açò s'abordarà en diferents taules sectorials. El pacte inclou, a més, una comissió de seguiment per a assegurar que els pactes arriben a bon port.

Mazón ha agraït la "responsabilitat" de totes les parts negociadores. Ha remarcat que l'acord suposarà una "millora substancial" del servei que es presta a la ciutadania i que donarà "estabilitat" als empleats públics. Al mateix temps, ha llançat un missatge contra l'"estigmatització" del funcionariat, moltes vegades "injusta".

Els sindicats, per part seua, s'han felicitat també per l'entesa, que marca l'inici de les negociacions per a la "dignificació" de les persones que treballen en els serveis públics i una millora de la qualitat d'estos. Tot i això, han advertit que l'acord "no és un xec en blanc" per a l'executiu autonòmic, per això avisen que estaran vigilants perquè es complisquen els temps i s'avance en les negociacions.

També et pot interessar

stats