Troben el cadàver de David: una llarga espera de mes i mig

Després de 42 dies, el Grup d'Activitats Subaquàtiques de la Guàrdia Civil ha localitzat el cos dins del vaixell, aquest divendres

Troben mort l'estibador de Castelló / À Punt NTC
Abel Campos
09 de juliol 2021 - 21:59

El Grup d'Activitats Subaquàtiques de la Guàrdia Civil ha localitzat el cadàver de David, l'estibador desaparegut al port de Castelló mentre treballava. Després de 42 dies l’han trobat dins del vaixell i no davall dels contenidors afonats, com es creia. Han traslladat el cos a l'Institut de Medicina Legal i Forense de Castelló. En un primer moment els investigadors es pensaven que podria estar atrapat al fons de la mar, davall dels contenidors. 

Llarga espera per a la família, des del 28 de maig 

La desaparició va ser el 28 de maig, quan un vaixell procedent de Barcelona va fer escala al port de Castelló per a carregar ceràmica. Cap a les 20:20 hores, de sobte, es va capgirar mentre el carregaven.  Ràpidament es va organitzar un dispositiu d'emergència. Hi havia tres ferits i dues persones desaparegudes. L'endemà van localitzar el cadàver d'un tripulant. Tots els esforços es van dirigir a la recerca de l'estibador.  

Bussos, embarcacions, un helicòpter i un dispositiu format per 150 persones van iniciar una recerca desesperada. Dies després s'hi van sumar robots submarins i gossos de la Guàrdia Civil. Però passaven les setmanes i el cos de David no apareixia. 

18 dies després, la família publica una carta on exigeix que s'amplie el dispositiuLa seua desesperació augmentava. A l'entrada del port s'havia improvisat un altar en homenatge a David. Un mes després, tots els ports d'Espanya paren durant 10 minuts per a demanar celeritat en el rescat. Al port de Castelló el silenci es va transformar en un crit de protesta. 

El dimecres dia 7 de juny dues grues enormes van poder traure de l'aigua el vaixell. I finalment aquest matí han trobat el cadàver de David a l'interior, després de 42 dies de recerca. D'aquesta manera, els estibadors del port de Castelló han agraït a la Guàrdia Civil els seus esforços.

També et pot interessar

stats