Tercer dia de recerca sense èxit de l'estibador desaparegut al port de Castelló

El port es reobri al tràfic comercial mentre la búsqueda del cos se centra en l'entorn del vaixell bolcat

Recerca de l'estibador desaparegut al Port de Castelló
Recerca de l'estibador desaparegut al Port de Castelló / EFE
30 de maig 2021 - 20:21

El port de Castelló s'ha reobert al trànsit comercial mentre un equip de bussos tracta de localitzar l'estibador desaparegut des de divendres de vesprada, quan va bolcar un vaixell que estaven carregant amb contenidors al moll del Centenari del Port de Castelló. Aquest dilluns s'ha centrat en l'entorn més pròxim al vaixell, de fet a primera hora del matí un helicòpter de Salvament Marítim ha inspeccionat la zona on està el vaixell sinistrat. A més, els efectius de rescat tenen l'ajuda d'un robot subaquàtic provinent de la Corunya.

La recerca s'ha suspés cap a les 19:30 hores i es reanudarà aquest dimarts.

El que busquen és l'únic dels 9 tripulants que estaven a bord en el moment del sinistre. Aquest cap de setmana s'ha trobat el cos sense vida d'un dels seus companys i altres dos van necessitar atenció mèdica, un d'ells va quedar ingressat a l'UCI. A un tercer company, el van assistir al port, però no va requerir atenció hospitalària.

El treballador de l'estiba, un home d'origen espanyol de 36 anys, està desaparegut des que va bolcar el vaixell Nazmuye Ana divendres passat al port de Castelló. L'accident va acabar amb la mort d'un jove indi de 22 anys, membre de la tripulació i que va ser trobat dissabte després d'estar desaparegut durant més de 20 hores. Així mateix van resultar ferits tres homes, dos dels quals ja es recuperen a casa i un que roman en la unitat de cures intensives de l'Hospital General de Castelló amb pronòstic reservat però estable.

L'equip de rescat està conformat per 150 persones de nombrosos organismes com ara Capitania Marítima, l'Autoritat Portuària, la Policia Judicial, Salvament Marítim, el Consorci Provincial de Bombers de Castelló, bussos, el Servei d'Emergències municipal, la Creu Roja, serveis sanitaris d'emergències i l'ONG Stella Maris.

En la roda de premsa que ha oferit aquest diumenge Rafa Simó, president de l'Autoritat Portuària de Castelló, ha destacat els esforços de totes les persones que estan encapçalant els treballs de salvament, en especial "la Guàrdia Civil i l'equip de missions subaquàtiques, Capitania Marítima, i tota l'entrega de Stella Maris, la Creu Roja i la regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Castelló per l'ajuda humanitària i assessorament als tripulants del vaixell i a les famílies afectades".

El port de Castelló continua tancat al flux marítim però s'ha organitzat un dispositiu especial d'eixida per als vaixells pesquers, que estan des de divendres sense poder dur a terme la seua activitat laboral.

També et pot interessar