Se suspenen els treballs de recerca de l'estibador desaparegut al port de Castelló

A l'operatiu de rescat del segon dels desapareguts s'ha incorporat aquest diumenge un helicòpter de la Guàrdia Civil i un robot subaquàtic de Salvament Marítim de la Corunya

Imatge del buc mercant bolcat al port de Castelló
Imatge del buc mercant bolcat al port de Castelló / Europa Press

L'operatiu de rescat de l'estibador espanyol de 36 anys, desaparegut des que va bolcar el vaixell Nazmuye Ana el passat divendres al port de Castelló, s'ha représ aquest matí amb la incorporació d'un helicòpter de la Guàrdia Civil i d'un robot submarí de Salvament Marítim provinent de la Corunya. Així ho ha informat Rafa Simó, president de l'Autoritat Portuari de Castelló, en la roda de premsa d'aquest diumenge.

Simó també ha informat que la Guàrdia Civil està fent-se càrrec juntament amb l'ambaixada dels tràmits del cos del membre de la tripulació de 22 anys i origen indi, l'altre home desaparegut que va ser trobat sense vida cap a les 18:00 d'aquest dissabte.

Tots els esforços de l'equip de rescat continuen concentrats en trobar al treballador del port desaparegut. Per la seua part, els sindicats dels estibadors temen que aquest estiga soterrat a més de 15 metres de profunditat, en un dels contenidors que va caure a la mar. Si fora el cas, seria necessari reflotar el vaixell amb grues especials, el que es tractaria d'una tasca complexa i que requeriria més temps del previst.

L'equip de rescat està conformat per 150 persones de nombrosos organismes com Capitania Marítima, l'Autoritat Portuària, la Policia Judicial, Salvament Marítim, el Consorci Provincial de Bombers de Castelló, bussos, el servei d'emergències municipal, Creu Roja, serveis sanitaris d'Emergències i l'ONG Stella Maris. A més, al dispositiu també se sumen dos robots submarins, un d'ells cedit per la Universitat Jaume I i l'altre enviat per Salvament Marítim de la Corunya, i grues especials.

Simó ha volgut destacar aquest diumenge els esforços de totes les persones que estan liderant els treballs de salvament, en especial a "la Guàrdia Civil i l'equip de missions subaquàtiques, Capitania Marítima, i tota l'entrega de Stella Maris, Creu Roja i la regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Castelló per l'ajuda humanitària i assessorament als tripulants del vaixell i a les famílies afectades".

El vaixell Nazmuye Ana, amb 9 tripulants a bord d'origen egipci, indi i turc, va bolcar cap a les 20:30 del divendres al moll de la Ceràmica del port de Castelló quan feia operacions de càrrega de contenidors.

En l'accident van resultar ferides tres persones, dues de les quals van ser traslladades a l'Hospital General de Castelló. Els ferits són un home de 46 anys ingressat a la unitat de cures intensives amb pronòstic reservat però estable, un altre home de 31 anys que ja ha sigut donat d'alta i una tercera persona que va ser assistida, però no va requerir trasllat hospitalari.

El port de Castelló roman tancat al flux marítim i s'avaluarà la situació abans de prendre una decisió al respecte.

També et pot interessar

stats