PSPV i Cs arrabassaran l'alcaldia d'Oriola al popular Emilio Bascuñana

La socialista Carolina Gracia serà la nova primera edil després de pactar amb Ciutadans, que fins fa unes setmanes eren socis del govern del PP

La portaveu municipal, Carolina Gracia, juntament amb la resta de concejals d'Oriola
La portaveu municipal, Carolina Gracia, juntament amb la resta de concejals d'Oriola / À Punt NTC

L'alcaldia d'Oriola (Baix Segura) canviarà de mans prompte si tot va com es preveu. Aquest dilluns a migdia es debatrà en ple la moció de censura presentada pel PSPV-PSOE i Ciutadans, amb el vistiplau de Canviem Oriola.

D'aquesta manera, la socialista Carolina Gracia desbancarà Emilio Bascuñana i serà la nova alcaldessa després de set anys de govern del Partit Popular i Ciutadans, que va trencar el seu pacte amb els populars fa unes setmanes després dels desacords entre les dues formacions.

El PSOE tornarà així a regir Oriola, que en les eleccions de 2019 va aconseguir sis regidors, als quals se sumaran els cinc de Ciutadans i el suport dels tres edils de Canviem Oriola, que ja han anunciat que quedaran fora del govern local. Són les tres forces més votades a la localitat després del PP, que va obtindre nou regidors.

Va ser el passat 6 d'abril quan PSOE i Ciutadans van registrar la moció de censura contra Bascuñana per a acabar amb la "paràlisi i el bloqueig" de l'activitat política. Una iniciativa que compta amb el suport de Canviem Oriola, per als qui la seua labor "no és formar part d'un govern on no ens sentiríem especialment còmodes, amb regidors que fins i tot hem denunciat davant la Fiscalia, amb qüestions vinculades a urbanisme".

“La moció ve motivada per la incapacitat de l'actual alcalde de donar resposta als principals reptes del municipi”, van assegurar en el moment de registrar-la PSOE i Ciutadans.

Després de conéixer l'acord entre les tres formacions, abans fins i tot de registrar la moció de censura, Bascuñana va expulsar de l'equip de govern els cinc regidors de Ciutadans; José Aix, Luisa Boné, Mar Ezcurra, Ángel Noguera i Antonio Sánchez, que, pel que sembla, també han sigut expedientats des de la direcció provincial, que no aprova aquest acord.

En aquest temps, l'encara alcalde ha aprofitat per a desacreditar les acusacions de l'oposició quant a la suposada paràlisi municipal i ha fet balanç dels projectes duts a terme o que tenen en marxa en aquesta legislatura.

També et pot interessar

stats