Bascuñana expulsa els cinc regidors de Ciutadans a Oriola després de la moció de censura

Ha pres aquesta decisió després que la formació taronja, el PSOE i Canviem Oriola presentaren una moció de censura que situarà en l'alcaldia la socialista Carolina Gracia

Bascuñana, aquest dimecres, en roda de premsa
Bascuñana, aquest dimecres, en roda de premsa / Ajuntament d'Oriola

L'alcalde d'Oriola (Baix Segura), el popular Emilio Bascuñana, ha expulsat aquest dimecres de l'equip de govern els cinc regidors de Ciutadans –José Aix, Luisa Boné, Mar Ezcurra, Ángel Noguera i Antonio Sánchez– després de fer-se públic que la formació taronja ha registrat una moció de censura a l'Ajuntament al costat del PSPV-PSOE i Canviem Oriola.

Bascuñana ha comparegut en roda de premsa al costat de la resta de regidors del Grup Popular per a anunciar la retirada de competències als cinc regidors de Ciutadans i, per tant, la ruptura del pacte de govern subscrit després de les eleccions del 2019. "Prenem la millor decisió per a Oriola", ha dit Bascuñana, que ha donat instruccions per a recuperar les àrees delegades d'aquests edils, a més de la destitució d'assessors i alcaldes pedanis, triats per Ciutadans.

Els tres partits signants de la moció sumen catorze regidors, mentre que el PP i Vox fan onze edils entre els dos. Per tant, tot apunta al fet que l'alcaldia canviarà de mans i passarà a la candidata socialista, Carolina Gracia, en un ple que es debatrà el 25 d'abril, al migdia. Si finalment prospera la moció de censura, Emilio Bascuñana deixarà de ser alcalde d'Oriola, on viuen vora 80.000 persones, després de set anys de mandat.

Davant de la moció de censura registrada aquest dimecres pel PSOE, Ciutadans i Canviem, Bascuñana ha declarat que han "fet l'esforç més gran per mantindre l'estabilitat en el govern, però no a qualsevol preu. L'interés general d'Oriola està per damunt dels interessos particulars d'uns altres". "No cedirem a cap xantatge. Mantenim les nostres línies roges, encara que ara Ciutadans sembla que ha trobat altres col·laboradors que sí que els consentiran el que nosaltres no els hem passat, com és usar l'Ajuntament d'Oriola en benefici d'uns particulars", ha assenyalat.

La figura de Bascuñana ha estat envoltada de polèmica durant els últims anys. Al juliol del 2021, l'alcalde d'Oriola va declarar al jutjat d'instrucció número 1 d'Oriola en qualitat d'investigat en la causa oberta per les suposades anomalies en l'acompliment del seu treball com a assessor de la Direcció Territorial de la Conselleria de Sanitat Universal, entre el 2007 i el 2013. Sis anys en què hauria cobrat 202.170 euros, que suposen 55.000 euros bruts anuals per un lloc "adscrit funcionalment" a la Direcció Territorial de la Conselleria de Sanitat d'Alacant, sense que hi haja cap rastre del treball fet. 

El PP demana explicacions a Puig

D'altra banda, el sotssecretari d'Organització del PPCV, Juan Francisco Pérez Llorca, ha demanat aquest dimecres al secretari general del PSPV, Ximo Puig, explicacions sobre el suport de la seua formació a la moció de censura signada a Oriola al costat de Ciutadans, després de qualificar la iniciativa d'"ardit" per a "tapar les vergonyes judicials que té Puig per la imputació del seu germà".

El responsable d'Organització del PPCV ha afirmat que la direcció de Ciutadans "no ha autoritzat la moció". Per això, "quan es venja a votar la moció, els regidors de la formació seran trànsfugues i, per tant, caldrà preguntar-li al senyor Puig per què pacta amb trànsfugues per a formar governs que se li neguen en les urnes".

També et pot interessar

stats