Moció a Oriola per a traure de l'alcaldia Emilio Bascuñana, del PP

Amb la moció signada pel PSOE, Ciutadans i Canviem Oriola tot apunta al fet que l'alcaldia canviarà de mans i passarà a la candidata socialista, Carolina Gracia

L'alcalde d'Oriola, Emilio Bascuñana, en un acte recent
L'alcalde d'Oriola, Emilio Bascuñana, en un acte recent / Twitter: @AytoOrihuela

A l'Ajuntament d'Oriola s'acaba de presentar una moció de censura per a destituir del poder l'alcalde, Emilio Bascuñana, del Partit Popular. Una moció que estan presentant en aquests moments davant de notari el PSPV, Ciutadans i Canviem Oriola.

Els socialistes governaran en coalició amb Ciutadans, ja que els cinc regidors de la formació taronja d'Oriola han decidit trencar amb el pacte de govern que mantenien des de fa tres anys amb el PP.

Els tres partits signants de la moció sumen catorze edils, mentre que PP i VOX fan entre els dos onze regidors. Per tant, tot apunta al fet que l'alcaldia canviarà de mans i passarà a la candidata socialista, Carolina Gracia, en un ple que es debatrà el pròxim 25 d'abril, al migdia.

El pacte inclou convertir la socialista Carolina en alcaldessa, qui governarà en coalició amb Ciutadans. Els edils de Canviem Oriola votaran a favor del vot de censura, però no entraran en l'equip de govern.

Si finalment prospera la moció de censura, Emilio Bascuñana deixarà de ser alcalde d'Oriola, on viuen vora 80.000 persones, després de set anys de mandat.

A l'Ajuntament d'Oriola la primera força és el PP amb nou regidors, seguit del PSPV (sis), Ciutadans (cinc), Canviem Oriola (tres) i Vox, amb dos edils.

També et pot interessar

stats