Bascuñana demana el sobreseïment de la causa per cobrar durant sis anys sense anar a treballar

L'alcalde d'Oriola compareix davant la jutge per a explicar el cobrament de 202.170 euros per un lloc "adscrit funcionalment" a la Direcció Territorial de la Conselleria de Sanitat d'Alacant 

Bascuñana, aquest dimecres, a la seua entrada al jutjat on declara
Bascuñana, aquest dimecres, entrant al jutjat d'Oriola / À Punt NTC

L'alcalde d'Oriola, al Baix Segura, Emilio Bascuñana (PP), ha demanat el sobreseïment de la causa oberta contra ell per presumptament haver cobrar durant sis anys sense anar a treballar a la Conselleria de Sanitat.  Bascuñana ha acudit aquest dimecres al jutjat d'instrucció número 1 del municipi. Estava citat per a declarar en qualitat d'investigat en la causa oberta per les suposades anomalies en l'acompliment del seu treball com a assessor de la Direcció Territorial de la Conselleria de Sanitat Universal, entre 2007 i 2013. Sis anys en què hauria cobrat 202.170 euros, que suposen 55.000 euros bruts anuals per un lloc "adscrit funcionalment" a la Direcció Territorial de la Conselleria de Sanitat d'Alacant sense que hi haja cap rastre del treball realitzat.

La compareixença de Bascuñana estava prevista inicialment per al passat 29 d'abril, però es va posposar per a aquest dimecres, ja que coincidia amb la celebració de la sessió ordinària del ple de la corporació municipal, segons fonts jurídiques. Aquest matí, el regidor popular ha arribat al jutjat acompanyat pel portaveu de l'equip de govern local, Rafael Almagro.

La citació es produeix a petició de la Fiscalia Anticorrupció amb l'objectiu d'aclarir si l'alcalde va percebre els seus emoluments per complir aquella responsabilitat pública sense acudir a treballar, a la vista de l'informe traslladat per la mateixa Conselleria de Sanitat Universal sobre l'activitat presumptament irregular de Bascuñana entre els anys 2007 i 2013. La conselleria va iniciar en el seu moment un expedient administratiu contra Bascuñana l'estiu de 2018 en no trobar cap element que indicara que havia acudit a la faena entre 2007 i 2014. En aquest context, un treballador va posar l’expedient en mans de l'autoritat judicial per si aquest fet fora “constitutiu de delicte”. 

Al llarg del procés, Bascuñana ha defensat que les funcions d'assessor les feia des de diferents llocs i per tant no necessitava un lloc físic on treballar, i que el treball es manifestava de diferents formes i no per escrit.

També et pot interessar