Anticorrupció investigarà si l'alcalde d'Oriola va cobrar durant sis anys en Sanitat sense anar a treballar

La Fiscalia ha citat a declarar la inspectora que va elaborar l'expedient on constava la seua falta d’assistència a la faena.

L'alcalde d'Oriola, el popular Emilio Bascuñana, en una imatge d'arxiu
L'alcalde d'Oriola, el popular Emilio Bascuñana, en una imatge d'arxiu / Ajuntament d’Oriola

La Fiscalia Anticorrupció ha assumit la investigació sobre la possibilitat que l'alcalde d'Oriola, el popular Emilio Bascuñana, haguera cobrat durant sis anys com a assessor de la Direcció Territorial de Sanitat d'Alacant sense acudir al seu lloc de treball.

La Conselleria de Sanitat va iniciar en el seu moment un expedient administratiu contra Bascuñana en l'estiu de 2018 al no trobar cap element que indicara que va acudir al seu lloc de treball entre 2007 i 2014. En aquest context, un treballador va posar l’expedient en mans de l'autoritat judicial per si aquest fet fóra “constitutiu de delicte”.

Llavors, la Fiscalia de València va obrir diligències per un presumpte delicte d'apropiació indeguda, que van ser derivades a la d'Alacant i aquesta al seu torn a la d'Elx-Oriola. Ara és Anticorrupció qui assumeix la investigació i ha citat a declarar la inspectora que va redactar l'informe que va donar lloc a aquest cas.

Bascuñana nega els fets

Fonts de l'entorn de Bascuñana assenyalen que l'alcalde popular no es pronunciarà sobre la citació de la funcionària ja que considera que es van donar “totes les explicacions pertinents” en el seu moment.

Quan es va conéixer la investigació de la Fiscalia, Bascuñana va negar els fets i va atribuir la investigació a “interessos polítics” de la Fiscalia d'Alacant.

També et pot interessar

stats