El jutge imputa l'alcalde d'Oriola per cobrar durant sis anys un sou sense anar a treballar

La Fiscalia Anticorrupció presenta una denúncia contra Emilio Bascuñana per un delicte de malversació.

Emilio Bascuñana, en una imatge d'arxiu
Emilio Bascuñana, en una imatge d'arxiu / Ajuntament d'Oriola

L'alcalde d'Oriola, al Baix Segura, Emilio Bascuñana (PP) haura de declarar en qualitat d'imputat per presumptament haver cobrat durant sis anys un sou públic per un lloc "adscrit funcionalment" a la Direcció Territorial de la Conselleria de Sanitat Universal d'Alacant sense que hi haja cap rastre del treball realitzat, segons publica el diari Información. Bascuñana podria haver comés un delicte de malversació.

L'edil haurà de comparéixer dins de menys d'un mes davant el jutge per cobrar 202.170 euros, que suposen 55.000 euros bruts anuals. El polític va assumir l'alcaldia d'Oriola l'any 2015 i va revalidar aquest càrrec en les últimes eleccions municipals.

La Conselleria de Sanitat Universal va iniciar en el seu moment un expedient administratiu contra Bascuñana l'estiu de 2018 en no trobar cap element que indicara que va acudir al seu lloc de treball entre 2007 i 2014. En aquest context, un treballador va posar l’expedient en mans de l'autoritat judicial per si aquest fet fora “constitutiu de delicte”. I el juny de l'any passat la Fiscalia Anticorrupció va assumir-ne la investigació.

La Fiscalía Anticorrupció no sembla tindre dubtes que l'actitud de Bascuñana és constitutiva d'un delicte i per aquest motiu ha presentat una denúncia davant el jutjat d'instrucció degà d'Oriola. En el cas d'aquells que propiciaren que aquesta situació fora possible, la Fiscalia Anticorrupció considera que haurien comés un delicte de prevaricació, segons el mencionat diari.

Al llarg del procés, Bascuñana ha defensat que les funcions d'assessor les feia des de diferents llocs i per tant no necessitava un lloc físic on treballar, i que el treball es manifestava de diferents formes per més que no per escrit.

També et pot interessar

stats