Oriola vota no a reprovar Bascuñana amb l'abstenció de Ciutadans

Emilio Bascuñana està acusat d'ocultar que va cobrar de la Conselleria de Sanitat Universal sense anar a treballar

L'alcalde d'Oriola, Emilio Bascuñana
L'alcalde d'Oriola, Emilio Bascuñana / Imatge d'arxiu / Europa Press
29 d'abril 2021 - 18:50

Aquest dijous ha tingut lloc la moció contra Emilio Bascuñana, actual alcalde d’Oriola, presentada pels partits PSPV-PSOE i Canviem, en què demanaven la seua dimissió, un acte que segons la oposició “degué haver-se donat el 2018, ja que les dades i la informació apareguda als mitjans era més que suficient”. 

La revocació, que s’ha debatut al ple ordinari d’aquest dijous, no ha prosperat gràcies a l’abstenció de Ciutadans, partit que garanteix amb els seus vots el govern del Partit Popular des de 2015.

"Lamentem l’actitud tant de Vox com de Ciutadans, que ha tornat a convertir-se en el salvavides de color taronja de l’alcalde i de l’equip de govern del Partit Popular. Han sigut incapaços de reconéixer que estan obviant la responsabilitat que tenen”, ha manifestat Glòria Gracia, portaveu municipal del PSPV. 

En un informe elaborat per la Conselleria de Sanitat Universal sobre la vida laboral de l’alcalde d’Oriola, incorporat a la instrucció de la causa que investiga els fets, s'assenyala que Bascuñana mai va acudir al seu lloc de treball, a la Direcció Territorial de Sanitat d’Alacant, on va estar adscrit “funcionalment” durant sis anys, entre l’1 de novembre de 2007 i el 7 de gener de 2014.

Segons les investigacions, l’alcalde de la capital de la comarca del Baix Segura mai va tindre el lloc de treball assignat, i no s’ha trobat rastre de cap informe o document de treball que puga acreditar el seu pas per aquest departament, que depén de la Conselleria de Sanitat. Com que era un treball considerat com a “adscripció temporal”, el doctor va poder cobrar el seu sou com a metge de família en el centre d’atenció primària d’Oriola, al voltant dels 55.000 euros anuals, el que suposa un total de 202.170 euros en sis anys.

Bascuñana tenia previst assistir a declarar en qualitat d'imputat davant del jutge acusat d’un presumpte delicte de malversació de fons públics, que es va ajornar precisament per a acudir a aquesta moció de l’Ajuntament. 

També et pot interessar

stats