El responsable provincial de Cs, sobre Oriola: "Firmar una moció de censura sense permís és motiu suficient per a la suspensió cautelar"

Javier Gutiérrez reconeix que tant ell com el president del PP, Carlos Mazón, coneixien la situació d'inestabilitat a Oriola i que els regidors tenien autorització per a eixir del govern

Javier Gutiérrez (CS), durant una intervenció amb Carlos Mazón (PP) darrere
Javier Gutiérrez (Cs), durant una intervenció amb Carlos Mazón (PP) darrere / Facebook: @alicanteciudadanos

La direcció provincial d'Alacant de Ciutadans ha proposat a la direcció nacional del partit la suspensió cautelar de militància per als cinc edils d'Oriola que està previst que firmen aquest dijous la moció de censura. Una moció que previsiblement farà fora de l'alcaldia el Popular Emilio Bascuñana i que triarà la socialista, Carolina Gracia, com a nova alcaldessa.

En declaracions a Les notícies del matí, el coordinador provincial Javier Gutiérrez, ha incidit que coneixien la situació d'inestabilitat en el consistori Oriolà, però que demanen mesures per als regidors perquè "no comptaven amb l'autorització per a sumar-se a la moció de censura".

Gutiérrez ha destacat que la direcció nacional "va deixar molt clar al nostre grup de Ciutadans d'Oriola que no era la solució presentar una moció". Per tant, "firmar una moció de censura sense tindre el vistiplau de la direcció nacional és motiu suficient per a la suspensió cautelar i la presa de mesures contra els nostres companys".

Segons ha explicat, el comité provincial de Ciutadans d'Alacant ha sol·licitat a la direcció nacional aquestes mesures reflectides en el reglament "per a evitar que cinc representants de Ciutadans sense el permís de la direcció nacional voten dilluns una moció de censura amb el PSOE i la facció de Podem".

Gutiérrez ha reconegut que tant ell com el president del PP a la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, coneixien la situació d'inestabilitat i, que ja s'havien produït converses amb els edils de Ciutadans a Oriola. "El problema real era una mala relació entre dos partits en una situació insostenible per part del PP". Els regidors comptaven amb autorització per a eixir del govern, però no per a presentar una moció de censura.

El coordinador provincial de Ciutadans a Alacant ha assenyalat que el cas d'Oriola és un fet puntual, "perquè nosaltres som un partit seriós i les regles estan per a complir-les. Canviar govern a un any de legislatura no és positiu".

En aquest sentit, ha destacat la bona sintonia amb el PP on governa en la Diputació i l'Ajuntament d'Alacant, i ha posat aquestes institucions com a exemple de "bona gestió" que està donant resultats. Un model, ha dit que desitjaria que es traslladara al govern de la Generalitat, "perquè hi ha una altra manera de fer les coses".

El responsable provincial de Cs a Alacant, Javier Gutiérrez en 'Les notícies del matí'.

També et pot interessar

stats