Ciutadans avalua la resposta als cinc regidors d'Oriola que signen la moció de censura

Els altres dos partits signants de la moció, PSOE i Canviem Oriola, la marca de Podem, escenifiquen l'acord, mentre que el PP confia que no tire endavant el 25 d'abril

Acord entre PSPV i Cs per a la moció de censura a Oriola
La portaveu socialista, Carolina Gracia, i el de Ciutadans, José Aix, després de signar el pacte el passat 6 d'abril per a la moció de censura a Oriola / Europa Press

El comité provincial de Ciutadans a Alacant celebra aquest dimecres una reunió extraordinària per a analitzar la situació i les conseqüències per als cinc regidors d'Oriola que han presentat, junt amb el PSOE i Canviem Oriola (Podem), la moció de censura a Oriola.

Una moció que es votarà en un plenari el pròxim dilluns 25 d'abril i que el Partit Popular confia que no tire endavant. Fins ara Ciutadans ha sigut soci de govern dels populars a l'Ajuntament d'Oriola.

En aquesta reunió extraordinària hi ha damunt la taula l'expedient informatiu obert als cinc regidors de la formació taronja a Oriola i les conseqüències que se'n deriven. Ho fan amb l'absència de la direcció autonòmica, que tot i estar convocada, no hi ha assistit. Tant la coordinadora autonòmica, María Muñoz, com la secretaria d'Organització del partit, Teresa Ortiz, han excusat la presència.

Ciutadans no dona suport a la moció

Els màxims dirigents autonòmics de Ciutadans insisteixen que els edils oriolans no compten amb el suport de la direcció per a portar endavant la moció. Diuen que només tenen autorització per a trencar el pacte amb el PP i eixir-se'n del govern municipal. Són diverses les veus des de dins del partit que reclamen una resposta ràpida i contundent a la direcció.

Una resposta que també ha tornat a reclamar l'alcalde d'Oriola, Emilio Bascuñana, qui ha apuntat que podria estar retardant-se l'expulsió dels regidors per a evitar que foren trànsfugues en el moment de votar la moció.

Merino afirma que la relació amb el PP "no ha canviat"

Per la seua banda, la síndica de Ciutadans a les Corts, Ruth Merino, ha afirmat que la relació del seu partit amb el PP "no ha canviat" després de la moció de censura a Oriola, ja que mantenen els pactes de govern que "funcionen perfectament en moltíssims llocs, igual que uns altres amb el PSOE". "Les relacions, pel que a mi respecta, no han canviat", ha recalcat i ha remarcat que "això d'Oriola és un fet puntual, un cas concret i té les seues circumstàncies i raons".

Merino també ha defensat els "aclariments" que va donar aquest dimarts la coordinadora autonòmica, María Muñoz, a les crítiques del president del PPCV i de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazón. Muñoz li responia que el PP no és qui per a marcar els temps del Comité de Garanties d'un altre partit.

PSOE i Canviem Oriola presenten l'acord programàtic

Els altres dos partits signants de la moció, el PSOE i Canviem Oriola, la marca de Podem a la capital del Baix Segura, han escenificat aquest migdia l'acord al qual han arribat perquè la formació morada done suport a la moció, tot i que han anunciat que no formaran part del govern.

Regisors del PSOE i Canviem Oriola, aquest dimecres
Regisors del PSOE i Canviem Oriola, aquest dimecres / À Punt NTC

El Partit Popular no dona encara per perduda una alcaldia on està des del 1987, excepte en el període del 2011 a 2015 en què van governar Els Verds. El president del PP, Carlos Mazón, responsabilitza el cap del Consell, Ximo Puig, de la moció de censura. Considera que vol obtindre l'alcaldia d'Oriola a qualsevol preu.

Si es manté el guió previst, serà aquest dilluns 25 d'abril a les 12 del migdia quan es vote la moció de censura que llevarà l'alcaldia d'Oriola al Partit Popular.

També et pot interessar

stats