El PP acusa Puig d'estar darrere de la "desficaciada" moció de censura a Oriola

Bascuñana ha rebut el suport de Mazón, que ha dit que encara falta veure que prospere aquesta moció "desesperada, que ningú entén i que fa pudor"

Emilio Bascuñana i Carlos Mazón, aquest dimarts a Oriola
Emilio Bascuñana i Carlos Mazón, aquest dimarts a Oriola / À Punt NTC

L'alcalde d'Oriola, el popular Emilio Bascuñana, ha qualificat de "disbarat" la moció de censura presentada contra ell pel PSOE, Canviem Oriola i Ciutadans. És més, acusa el govern de la Generalitat de Ximo Puig de fer costat a aquest moviment polític.

"Coneixem la importància d'Oriola a l'hora de posar i llevar presidents en la Generalitat i possiblement aquest és un dels motius pels quals el president Puig està avalant aquest disbarat per a Oriola", ha dit Bascuñana.

Unes declaracions que ha fet l'encara alcalde d'Oriola en el transcurs d'una roda de premsa a la qual ha assistit el president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, qui també ha carregat contra el president de la Generalitat i secretari general del PSPV, Ximo Puig.

Bascuñana ha rebut el suport del líder dels populars valencians, que ha dit que encara falta veure que prospere la moció de censura i també ha criticat el paper del PSOE.

Davant una moció de censura "desesperada, que ningú entén i que fa pudor", Mazón ha dit que Ximo Puig és el "màxim responsable" que a qualsevol preu i coste el que coste el PSOE elabore una moció de censura per a apoderar-se de l'alcaldia d'Oriola "sense un projecte, sense una idea, sense una explicació i sense una motivació".

Mazón demana explicacions a Ciutadans

D'altra banda, Mazón ha demanat explicacions a Ciutadans a escala nacional i autonòmica sobre la moció de censura d'Oriola, que té el suport dels edils taronja.

"No sabem si hi ha sanció o no, o si hi ha ratificació o no, per tant, convé que tot el món aclarisca les coses", ha afegit.

Fins ara la formació taronja era el soci de govern dels populars a l'ajuntament oriolà.

Ple extraordinari el 25 d'abril

Dilluns que ve, 25 d'abril, és la data prevista perquè es vote en un ple extraordinari la moció de censura a l'encara alcalde. Si tot va d'acord amb el previst, el PP perdrà l'alcaldia d'una de les grans ciutats valencianes i on governa des de fa 35 anys.

Amb els vots a favor dels sis regidors del PSOE, els cinc de Ciutadans i els tres de Canviem Oriola, tiraria avant la moció amb majoria absoluta, que està fixada en tretze vots, i la socialista Carolina Gracia, seria investida alcaldessa.

També et pot interessar

stats