Carolina Gracia (PSPV-PSOE Oriola): "La moció naix ja amb una capacitat d'acord que mai s'ha vist ací en els últims anys"

L'edil socialista i candidata a l'alcaldia defén la moció com una oportunitat per a reactivar Oriola en el pla social i econòmic

La portaveu socialista a Oriola, Carolina Gracia, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

El 25 d'abril el ple de l'Ajuntament d'Oriola (Baix Segura) vota una moció de censura impulsada pel PSPV-PSOE, Ciutadans i Canviem Oriola. La tercera que s'activa contra l'alcalde del municipi, el popular Emilio Bascuñana, que està sent investigat per presumpta malversació de cabals públics.

Els partits signants de la moció sumen catorze regidors, tres més que PP i Vox. En cas de prosperar, l'alcaldia canviaria de mans en favor de la candidata socialista, Carolina Gracia. En declaracions a Les notícies del matí, la portaveu del PSPV-PSOE d'Oriola ha defés la moció, que segons assegura "naix ja amb una capacitat d'acord i entesa que mai s'ha vist ací en els últims anys". I anticipa una nova etapa d'estabilitat després de "les anades, vingudes, discussions, enfrontament i conflictes" que, en la seua opinió, ha presidit "des del primer minut" la convivència entre el grup municipal popular i els ja exsocis de Ciutadans, tant en la primera coalició, el 2015, com en la renovació del pacte el 2019.

Aquest dimecres Bacuñana va expulsar els cinc regidors de Ciutadans d'Oriola després que firmaren la moció de censura, de la qual s'ha desmarcat la direcció provincial de la formació taronja.

"Puc garantir que vaig demanar autorització al PSPV i em consta que ells [Ciutadans] també ho van fer... si en el seu cas hi ha hagut un canvi de criteri, no ho sé", ha dit Carolina Gracia.

L'edil socialista s'ha mostrat "preocupada" per l'acusació "d'interessos ocults" que Emilio Bascuñana va atribuir a les formacions firmants de la moció. "El cinisme pot arribar a límits altíssims", ha lamentat Gracia, que ha instat a "acudir on haja d'acudir" a l'alcalde per a posar en coneixements els fets, advertint-li que conéixer un presumpte delicte i no fer res el converteix en còmplice.

Gracia ha defés la moció, i el programa de govern que l'acompanya, com una oportunitat "per a reactivar Oriola en el pla social i econòmic" després de la pèrdua de pes que ha acompanyat les Dana de 2019 i 2020, la pandèmia i les tensions a l'alcaldia i entre els socis del govern municipal.

També et pot interessar

stats