Normalitat i prudència en el primer dia sense mascareta a l’exterior

Hui ja s'ha pogut prescindir de la mascareta a l'aire lliure sense que s'haja produït cap incident en les primeres hores

Primer dia sense mascaretes a l'exterior en la Comunitat Valenciana / À Punt

Després de 469 dies amb l'obligació de portar la mascareta al carrer, els valencians i valencianes ja poden prescindir-ne a l'exterior si es compleixen una sèrie de requisits, com el manteniment d'1,5 metres de distància amb altres persones o en els concerts si el públic està assegut.

Segons ha comunicat la Generalitat i la policia, les primeres hores de relaxació de la mesura han transcorregut amb normalitat i no s'ha registrat cap incidència. L'oci nocturn ha sigut un dels primers sector a estrenar la nova mesura. Mentre que molts han optat per prescindir de la mascareta, altres han decidit continuar portant-la per més seguretat.

Ximo Puig fa una crida a la joventut

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha animat els joves a ser prudents davant del repunt de casos detectats sobretot en aquesta franja d'edat. A través de les xarxes socials, el cap del Consell ha llençat un missatge de cautela i parlat de la necessitat de portar la mascareta sempre en cas de dubte.

Les mascaretes, principal ferramenta de contenció de la Covid-19

Fins a l'arribada de les vacunes, la mascareta ha sigut el principal instrument per a frenar l'expansió de la pandèmia. Ara ja no són obligatòries en exteriors, però segons els epidemiòlegs això no hauria de fer augmentar els contagis si es mantenen les distàncies. Cal recordar que l'incompliment de respectar la distància d'un metre i mig i de reunir-se en espais tancats i sense ventilació continua sent la principal causa de contagi.

Sense la mascareta, els especialistes calculen que el nombre de víctimes de la Covid-19 s'hauria multiplicat per 10. Amb la vacuna, la mascareta ha passat a un segon pla com a mesura de protecció, però continua sent necessària la prudència, sobretot perquè variants com la Delta, més contagiosa, guanyen terreny i al final de l'estiu podria ser ja la majoritària.

També et pot interessar

stats