Arriba l'estiu amb la relaxació de l'ús de mascaretes

Comença una nova estació marcada per les altes temperatures després d'una primavera més freda de l'habitual

Un grup de persones camina per la platja amb mascareta
Un grup de persones camina per la platja amb mascareta / À Punt NTC

A les 5:32 hores de la matinada d'aquest dilluns 21 de juny ha començat l'estiu. La Comunitat Valenciana ha entrat en la nova estació amb una previsió de pujada de temperatures després d'una primavera més freda i humida de l'habitual.

Enguany l'estiu es prolongarà fins al pròxim 22 de setembre i tindrà una durada de 93 dies i 15 hores. El pròxim dia 24 tindrà lloc el solstici d'estiu, que ens marcarà el començament dels dies més llargs i les nits més curtes. A més, podrem gaudir de quatre llunes plenes: 24 de juny, 24 de juliol, 22 d'agost i 21 de setembre.

L'estació també ve acompanyada de noves mesures que acosten la societat a una nova normalitat. Així, la vacunació contra la Covid-19 es manté a bon ritme al Pais Valencià i ja frega el 50% de persones amb almenys una dosi. En aquesta línia, s'espera que durant la primera setmana d'estiu s'administren més de 360.000 inoculacions a persones entre 40 i 59 anys.

A més, el primer cap de setmana d'estiu serà també el primer en què es relaxarà l'ús de la mascareta en espais a l'aire lliure amb suficient distància de seguretat, tal com va avançar el president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

També et pot interessar

stats