Sánchez anuncia que el pròxim 26 de juny la mascareta ja no serà obligatòria en espais públics

El president del govern espanyol convocarà un Consell de Ministres extraordinari per a aprovar la mesura

Les mascaretes deixaran de ser obligatòries en els espais a l'aire lliure a partir del dissabte 26 de juny / À Punt NTC

El president del govern d'Espanya, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest divendres que les mascaretes deixaran de ser obligatòries en els espais a l'aire lliure a partir del dissabte 26 de juny.

En la seua intervenció en la cloenda de la reunió del Cercle d'Economia, que se té lloc a l'Hotel W de Barcelona, ha explicat que convocarà un Consell de Ministres extraordinari dijous 24 per a aprovar la mesura. El cap de l'Executiu ha subratllat que es tracta d'un anunci molt important per a tots els espanyols que s'uneix al bon ritme de vacunació.

"Aquest serà l'últim cap de setmana amb mascaretes en els espais a l'aire lliure", ha celebrat el president, que ha destacat que les previsions que va fer el govern no sols són optimistes sinó que es quedaran curtes, en les seues paraules.

"Els nostres carrers, els nostres rostres, començaran a recuperar en els pròxims dies el seu aspecte normal", ha afegit abans de subratllar que "l'alegria de viure de la societat espanyola i és l'alegria de viure dels seus representants en les institucions públiques començant pel Govern".

Amb aquesta mesura ha assenyalat que es tornarà a gaudir d'una vida al carrer sense màscara i ha agraït a tots els espanyols que han sigut disciplinats i al treball dels professionals sanitaris.

L'eliminació de l'obligatorietat de la màscara en espais a l'aire lliure ha explicat que és possible perquè s'està complint "escrupolosament" amb tots els objectius que s'havien marcat.

L'ús de la mascareta era obligatòri a Espanya en exteriors des del mes de maig de 2020.

També et pot interessar

stats