El repunt dels contagis amb variant delta encenen les alarmes a Portugal

El país es resisteix a endurir les restriccions i aposta per accelerar la vacunació i fer tests massius i gratuïts

Cua d'embarcament a l'aeroport de Faro, un dels que concentra més turistes de Portugal per trobar-se en una zona turística
Cua d'embarcament a l'aeroport de Faro, un dels que concentra més turistes de Portugal perquè es troba en una zona turística / Reuters

Les llums roges per l'avanç del virus a Portugal s'estenen més enllà de Lisboa, fins l’Algarve, la regió més turística del país, mentre el govern es resisteix a endurir les restriccions.

Des de fa un parell de setmanes, el gruix dels contagis es registra a Lisboa i en la vall del Tajo, encara que en la regió central el virus també avança amb rapidesa i la zona de l’Algarve està convertint-se en motiu de preocupació per l’augment dels positius. 

Portugal registra 119,3 casos de coronavirus per cada 100.000 habitants, paràmetre que situa Portugal a un pas del “quadrant roig”, segons admeten les autoritats sanitàries. De fet, torna a preocupar que el virus torne a amenaçar les residències de persones majors, ja que en els últims dies s'han detectat sis brots actius amb 54 afectats, que inclouen usuaris ja vacunats.

"Estem en una situació de l'epidèmia en la qual les persones vacunades que eventualment presenten casos de transmissió tenen una malaltia molt més moderada", ha assenyalat la ministra de Salut, Marta Temido. Les autoritats són poc partidàries de recuperar mesures més estrictes de control del virus al país. De moment, mantenen el tancament perimetral de Lisboa i la seua àrea metropolitana durant els caps de setmana i no sembla que la decisió puga canviar d'ací a poc.

"Haurem de fer aquest esforç per equilibrar vacunació i test", va apuntar hui la ministra de Sanitat. "No hi ha receptes màgiques ni miraculoses", va insistir, "ha de ser una responsabilitat de tots". Temido aposta per accelerar la vacunació i generalitzar els test com a principals instruments per a detectar i detindre els contagis.

La variant Delta està darrere d’aquests repunts. Per això a Lisboa acceleren la vacunació i llancen una campanya de test massius i gratuïts per a detectar la Covid.

També et pot interessar

stats