El coronavirus repunta a Portugal

El país registra l'augment més gran de contagis des de finals de febrer, la majoria dels quals a Lisboa i l'àrea metropolitana

Un home creua un pont a Porto
Un home creua un pont a Porto / Pedro Nunes (Reuters)

El Ministeri de Salud de Portugal ha notificat 1.350 nous contagis de coronavirus aquest dimecres, la xifra més alta des del passat 24 de febrer. El país, que va estar a la vora del col·lapse sanitari al gener, ha experimentat un deteriorament de la situació epidemiològica en les últimes setmanes. Al voltant del 69% dels nous casos pertanyen a Lisboa i l'àrea metropolitana de la capital.

Les autoritats sanitàries han comunicat sis morts i un lleuger augment en els ingressos hospitalaris i en les unitats de cures intensives. Ara mateix són 251 pacients en planta, cinc més que en la jornada anterior, i 83 en UCI, quatre mes.

El repunt de les infeccions es produeix quan encara no ha passat un mes des que el govern va obrir les fronteres de país als visitants de la Unió Europea i la Gran Bretanya. Aquest dimecres Portugal també va anunciar que permetria l'entrada a ciutadans nord-americans amb una PCR negativa.

El govern lusità ha rebut crítiques recents per haver permés dues reunions massives d'aficionats al futbol al maig, una a Lisboa, quan l'Sporting va guanyar el títol portugués, i una altra a Porto, per a la final de la Lliga de Campions.

Portugal va començar a alleugerir les restriccions a mitjan març, coincidint amb la millora de la situació epidemiològica. En l'actualitat té completament vacunats 2,3 dels 10 milions d'habitants.

Des de l'inici de la pandèmia el país ha comunicat 860.395 casos de coronavirus i 17.055 morts. Ara mateix la incidència acumulada és de 87 casos per cada cent mil habitants en catorze dies, lleugerament per davall de la incidència de 98,78 casos que té Espanya.

També et pot interessar

stats