Bo consum, bo hipoteca i ajudes al lloguer: el Consell anuncia noves ajudes

En només una setmana, el govern ha anunciat aquestes tres noves iniciatives per a combatre l’alça dels preus

Noves ajudes de la Generalitat per al lloguer i la hipoteca / À Punt NTC

Bo consum, bo per a les hipoteques i ajudes per al lloguer jove. El Consell xafa l'accelerador en la recta final i anuncia un paquet de mesures d’ajuda que el Consell aprovarà en forma de decret una setmana abans que es convoquen eleccions. 

Si el passat dimarts s'anunciava el bo de la cistella de la compra, aquest dijous el president de la Generalitat i el vicepresident segon han concretat més ajudes en matèria d'habitatge.

Bo hipoteca 

Per una banda, hi haurà un bo per a les hipoteques de tipus variable amb un fons de díhuit milions d'euros. Una ajuda que arribarà a unes 30.000 famílies valencianes, a les quals la hipoteca els ha pujat més d’un 30%. Es farà un pagament de 600 euros a les unitats familiars que no superen els 25.000 euros d'ingressos i un pagament de 300 euros a les que no superen els 33.000 euros d'ingressos, i serà una ajuda única per hipoteca. 

Aquest suport que compensarà la pujada dels tipus d’interés en hipoteques per a habitatge habitual, ha afirmat el president de la Generalitat, Ximo Puig. 

Ajuda al lloguer

L'altra ajuda es destinarà al lloguer per a persones joves. La Generalitat ha explicat que incrementarà en 30 milions d’euros la dotació pressupostària del ministeri de Transport i Agenda Urbana per a aquesta matèria (22 milions), amb l’objectiu de donar resposta a totes les sol·licituds que en la passada convocatòria es quedaren sense l’ajuda malgrat complir els requisits, segons ha indicat el conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca.

Aquestes ajudes de la Generalitat se sumen al xec estatal de 200 euros del govern espanyol per a compensar la pujada del preu dels aliments i l’energia.

També et pot interessar

stats