Com puc demanar el bo cistella de la compra valencià?

Podran beneficiar-se les famílies residents a la Comunitat Valenciana amb una renda anual de menys de 21.000 euros el 2021

Com demanar el bo cistella de la compra a partir del 20 d'abril?
Com demanar el bo cistella de la compra a partir del 20 d'abril? / Paula García

El bo cistella de la compra de la Generalitat, que ha aprovat el ple d'aquest divendres, té per objectiu la concessió d'una targeta de prepagament amb 90 euros que es podrà gastar en quatre mesos per a les famílies residents a la Comunitat Valenciana amb un nivell d’ingressos baix, amb la finalitat de mitigar l'impacte de la inflació.

  • Qui la pot demanar?

Només el podran demanar les persones residents en la Comunitat Valenciana que pertanyen a una unitat de convivència que no superaren els 21.000 euros en la renda anual del 2021. Aquest ingrés serà compatible amb l'ajuda del govern central de 200 euros, que està oberta fins al 31 de març de 2023.

  • Quan es pot demanar?

El període de sol·licitud telemàtica començarà el vint d'abril i estarà obert fins al 15 de juliol del 2023, "a través d'un procediment senzill i simplificat", segons indica la plataforma, que tindrà quatre passos:

1 - Cita prèvia: es realitzarà a través d’un accés directe al mateix portal.

2 - Sol·licitud: la cita prèvia assignarà un interval de temps per a fer efectiva la sol·licitud del bo.

3 - Revisions: s’obrirà un període de revisió de sol·licituds i documentació.

4 - Resolució administrativa: es comunicarà via missatge de mòbil o per correu electrònic, amb la resolució i la recollida del bo.

5 - Lliurament: es durà a terme a través d’una xarxa de distribució, que el web no concreta encara, i permetrà acostar la targeta a les persones sol·licitants. 

La plataforma estarà activa durant quatre mesos des de l'emissió i només es podrà destinar al pagament d'aliments en establiments del sector de l'alimentació de la Comunitat Valenciana.

  • Quan i com es pot començar a gastar?

Després de rebre la notificació amb la concessió de l'ajuda, les famílies beneficiàries obtindran la targeta de prepagament amb 90 euros que podran gastar en comerços del sector de l'alimentació de la Comunitat Valenciana durant els quatre mesos posteriors a la data d'emissió de la targeta.

Aquest programa comptarà amb una convocatòria de pressupost de fins a 48,44 milions d'euros i el govern calcula que podria superar els mig milió de beneficiaris.

De manera complementària i en col·laboració amb aquesta ajuda, les grans distribuïdores d'alimentació autonòmiques i un sector del xicotet comerç donaran fins a un milió d'euros, que es destinarà a diferents ONG i associacions sense ànim de lucre, per a l'adquisició d'aliments. En concret, les empreses col·laboradores són Alcampo, Carrefour, Consum, Dia, Dialprix, El Corte Inglés, Hiperber, Lidl, Másymas, Mercadona, Spar i el xicotet comerç representat per Confecomerç i Unió Gremial.

També et pot interessar

stats