Ximo Puig: “És el moment d’un reinici per a accelerar la transformació de la Comunitat Valenciana"

El cap del Consell vincula la remodelació del govern valencià als nous reptes del final de la legislatura: l’activació dels fons europeus i la superació de la pandèmia

Ximo Puig: “És el moment d’un reinici per a accelerar la transformació de la Comunitat Valenciana" / À Punt NTC
14 de maig 2022 - 12:50

“Entrem en una fase de modernització profunda, en un moment disruptiu, i els nous objectius demanen un nou impuls polític”, ha assegurat aquest dissabte el president de la Generalitat, Ximo Puig, que ha comparegut per a donar a conéixer els noms dels nous consellers i conselleres que entren a formar part del Consell. Una remodelació impulsada perquè "és el moment d’un reinici per accelerar la transformació de la Comunitat Valenciana”.

Per a Puig, “una nova ambició col·lectiva” requereix “una actualització alineada amb el progrés segur”. “Es el moment d’un reinici, aprofitant les lliçons apreses durant la pandèmia, ja que tenim molt per fer, molts reptes i moltes oportunitats”, ha afegit el cap del Consell.

Així, el projecte polític de Puig “comença un nou govern amb set dones i cinc homes”, en un moment “de canvis i d’oportunitats”, on tots els membres "som útils d'una manera o d'una altra".

“A pesar de les dificultats de la pandèmia i la guerra, la Comunitat Valenciana avança”, ha afirmat Puig, que ha destacat la necessitat de dissenyar un nou projecte “per rellançar la Comunitat Valenciana en un any decisiu i extraordinàriament important, amb dos reptes fonamentals: l’activació dels fons europeus i la superació definitiva de la pandèmia”. 

Puig agraeix la “generositat i voluntat” dels membres que se’n van

Durant la intervenció, el president ha mostrat el “profund agraïment” als fins ara consellers Vicent Soler, Ana Barceló, Vicent Marzà i Carolina Pascual, amb els quals ha dit haver compartit el “temps més difícil”, en referència a la pandèmia, al mateix temps que s'ha mostrat convençut que la ciutadania ha valorat el seu treball.

En concret, ha agraït la lleialtat de Vicent Soler al davant de la Conselleria d’Hisenda. D’ell ha dit que “és un exemple del que representa el valencianisme polític de les últimes dècades” i ha elogiat el seu “paper extraordinari aconseguint aprovar set pressupostos en set anys en temps i forma, amb governs de coalició i les dificultats parlamentàries que hem tingut”. 

El cap del Consell també ha tingut bones paraules per a Ana Barceló, a qui ha agraït “la seua fortalesa i el seu paper referent en la pandèmia i la vacunació”, amb les ampliacions de plantilla i la recuperació de la gestió pública dels centres hospitalaris d’Alzira i Torrevella. 

Puig ha enumerat els reptes a què s’ha enfrontat Marzà com a conseller d’Educació, Cultura i Esport, “deixant arrere el model dels barracons”, i la seua labor a “reconstruir i reformar més de 700 centres educatius”, ampliar la plantilla docent “en quasi 12.000 professors i professores” i que “ha activat el teixit cultural i la gestió esportiva”, obrint camí als nous reptes, com la nova FP valenciana. 

Així mateix, sobre Carolina Pascual ha assenyalat que “ha sigut un actiu molt important, ja que és una persona provinent de la societat civil que s’ha implicat en la vida pública”. En general, ha assegurat només estar agraït per “la generositat i voluntat” dels membres implicats, que ara ixen del govern.

El president presenta els nous consellers i conselleres

Puig també ha tingut paraules d’ànim i coratge per als nous membres del govern. En primer lloc, ha apuntat que Arcadi España, nou conseller d'Hisenda i Model Econòmic, "tindrà un paper fonamental en la reactivació econòmica, l’execució dels fons europeus i la transformació del teixit productiu valencià”.

Respecte a la consellera d’Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit, Puig ha destacat l'experiència prèvia com a mestra i secretària autonòmica de Cultura i Esport, fonamentals per als reptes educatius que afronta.

En tercer lloc, Puig ha ressaltat la trajectòria com a metge i investigador de l’Incliva de Miguel Mínguez, nou conseller de Sanitat, on haurà de “tindre visió” en projectes com la modernització de l’atenció primària i la salut mental. 

El president s’ha adreçat després a Rebeca Torró, nova responsable de la cartera de Política Territorial, que “ha tingut un paper clau en l’arribada de Volkswagen a Parc Sagunt, revolucionant la mobilitat amb eficiència”. 

Finalment, Puig ha fet menció al paper de Josefina Bueno al davant de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, una administració “que ja ha situat Alacant com el gran clúster innovador de la Comunitat Valenciana”. 

També et pot interessar

stats