Rebeca Torró, figura clau en l'arribada de Volkswagen, nova consellera de Política Territorial

La fins ara secretària autonòmica d'Economia, Sectors Productius, Comerç i Consum substitueix Arcadi España, que es fa càrrec d'Hisenda i Model Econòmic

Rebeca Torró, consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat / À Punt NTC

El president Puig ha posat en les mans de Rebeca Torró, fins ara secretària autonòmica d'Economia, Sectors Productius, Comerç i Consum, una cartera important com és la la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat en substitució d'Arcadi España, que deixa el departament pel d'Hisenda i Model Econòmic.

En la trajectòria de Torró, advocada de formació, destaquen la gestió de la compra de material sanitari durant la pandèmia i l'arribada de la gigafactoria de Volkswagen a Sagunt.

Nascuda a Ontinyent el 1981, Torró va ser elegida regidora de l'Ajuntament d'Ontinyent amb 26 anys i va anar escalant posicions fins a convertir-se en tinent d'alcalde de qui també fou president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez. Amb l'esclat del cas Alqueria i la detenció de Rodríguez, Torró va optar per alinear-se amb el partit i amb el president Ximo Puig.

En la seua etapa en el Botànic va ser directora general d'Habitatge en la primera legislatura, i secretària autonòmica d'Economia Sostenible en la segona. Va ser durant aquest període en què va aconseguir mascaretes i equips de protecció en els moments més durs de la pandèmia, quan l'accés a aquests productes era molt complicat.

Al capdavant de la Conselleria de Política Territorial l'esperen diversos reptes, entre altres la posada en marxa del tren de la costa entre Gandia i Dénia, el tramvia que connecte la Safor i la Marina Alta i la possible ampliació de la nova Línia 10 de Metrovalència fins al Cabanyal.

També et pot interessar

stats