Arcadi España, nou home fort del Consell en la cartera d’Hisenda

El polític està al costat de Ximo Puig des de fa set anys i ha sigut cap de gabinet i conseller de Política Territorial

Arcadi España serà una peça clau per a dirigir la Conselleria d'Hisenda

Amb la remodelació del govern autonòmic, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha convertit Arcadi España en l'home fort del Consell.

"Jo estic on vulga el president: dins, fora del govern i, dins del govern, on ell vulga", assegurava España aquest dijous. Finalment, el president ha volgut convertir-lo en una peça clau per a dirigir una de les carteres de més pes dins de l'executiu: la d'Hisenda. Persona de la plena confiança de Puig, haurà de bregar amb assumptes complexos com els pressupostos o la gestió dels fons europeus, on tindrà un paper clau en la coordinació amb la presidència en l'últim tram de la legislatura.

A més, Arcadi España haurà d'assumir la negociació del nou sistema de finançament amb el govern de Pedro Sánchez.

Fa més de set anys que el polític està al costat de Ximo Puig. Quan el 2015 el polític morellà va convertir-se en president de la Generalitat, va triar España com a cap de gabinet. Un lloc on estaria fins al 2019, quan el nomenà conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Transports.

Arcadi España deixa un llarg llegat en la cartera de Territori. Entre les fites aconseguides, ha acabat, després d'onze anys paralitzada, la Línia 10 del metro de València. Una línia que s'havia d'estrenar dilluns, però que finalment haurà d'esperar a dimarts, després que els nous membres del govern prenguen possessió del càrrec.

També et pot interessar

stats