Puig informarà de la crisi de govern a les 12:00 hores d'aquest dissabte

Podràs seguir la compareixença en directe per la televisió, la ràdio i el web, des del Saló de Corts del Palau de la Generalitat

Arribada de Ximo Puig al Palau de la Generalitat, aquest dissate
Arribada de Ximo Puig al Palau de la Generalitat, aquest dissate / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
14 de maig 2022 - 07:00 Actualitzat: 14 de maig 2022 - 11:06

El president de la Generalitat, Ximo Puig, anunciarà aquest dissabte a les 12:00 hores la remodelació del seu equip de govern. Ho farà des del Saló de Corts del Palau de la Generalitat i la seua compareixença podrà seguir-se en directe per la televisió, la ràdio i el web d'À Punt.

Aquest divendres ha transcendit que la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública Ana Barceló deixarà la conselleria per a ser la nova síndica socialista a les Corts en substitució de Manolo Mata. També deixaran el Consell, el titular d'Hisenda, Vicent Soler i la consellera d'Innovació i Universitat Carolina Pascual. Són tres dels quatre canvis, que s'uneixen al de Vicent Marzà, que deixa la conselleria d'Educació.

El conseller Marzà, aplaudit pels seus companys a la seu de Compromís, acompanyat per Raquel Tamarit
El conseller Marzà, aplaudit pels seus companys a la seu de Compromís, acompanyat per Raquel Tamarit / Rober Solsona

Rebeca Torró i Josefina Bueno es perfilen com a noves conselleres

La fins ara secretària autonòmica d'Economia Sostenible, Rebeca Torró, i l'exdirectora general d'Universitats, Josefina Bueno, es perfilen com a noves conselleres del govern valencià.

El nom de Josefina Bueno ja havia sonat com a possible recanvi de l'actual consellera d'Innovació, Universitats i Societat Digital, Carolina Pascual, l'eixida de la qual de l'executiu valencià s’ha donat a conéixer aquest divendres a la vesprada.

Per la seua banda, Rebeca Torró —que ocupa la Secretaria Autonòmica d'Economia, Sectors Productius, Comerç i Consum— ha sigut destituïda del càrrec aquesta vesprada, en una reunió extraordinària del Consell. Per tant, tot apunta que és una de les escollides pel president de la Generalitat, Ximo Puig, per a incorporar-se a l'executiu del Botànic.

A més, en la mateixa reunió, convocada a les 20:00 hores, tal com havia transcendit, han cessat del càrrec la secretària autonòmica de Cultura, Raquel Tamarit, que succeeix Vicent Marzà al capdavant de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport.

D'aquesta manera, els moviments en el govern valencià ja afecten quatre departaments amb l'adeu Marzà, Pascual i els consellers d'Hisenda, Vicent Soler, i Sanitat, Ana Barceló.

La primera remodelació en set anys

La remodelació del Consell que està ultimant Puig és la primera que executarà en els set anys al capdavant del Consell, ja que durant aquesta legislatura i mitja només s'han dut a terme substitucions puntuals. Segons ha assenyalat, busca donar un nou impuls a l'executiu l'any que queda fins a les eleccions.

La renúncia de Manolo Mata com a síndic socialista en les Corts per a centrar-se en la defensa jurídica d'un dels investigats del cas Assut ha sigut el moviment que ha desencadenat una crisi de govern que inicialment s'esperava que afectara només les conselleries gestionades pels socialistes i que finalment afectarà també Educació, Cultura i Esports.

També et pot interessar

stats