Manolo Mata renuncia al seu càrrec en l’executiva del PSPV

Aquest divendres el número dos del PSPV també ha presentat la renúncia com a síndic

El síndic del PSPV, Manolo Mata, aquest dimarts
L'exsíndic del PSPV, Manolo Mata, en imatge d'arxiu / À Punt NTC

L’etapa política de Manolo Mata ja és història. El fins ara síndic socialista ha decidit deixar també la vicesecretaria general del PSPV després de formalitzar aquest divendres la seua renúncia com a portaveu a les Corts i a l'escó de diputat. Així ho va anunciar el passat dissabte, en una decisió que va justificar per a centrar-se en la defensa d’un dels capitosts del cas Assut, l'empresari Jaume Febrer.

Segons fonts socialistes, l'eixida del partit és una decisió que ha adoptat fa unes hores en una reunió a petició del president de la Generalitat i líder del PSPV, Ximo Puig, en la qual tots dos han valorat la situació. Després d'una reflexió conjunta, Mata ha optat per deixar també la subsecretaria general.

Des del partit expliquen que el fins ara “número dos” ja havia posat sobre la taula aquesta possibilitat i que, de moment, no està prevista l'entrada d'un nou càrrec, ja que les seues competències les podria assumir un altre representant socialista.

Dissabte passat, en ple acte de celebració del Dia de les Corts, Mata va anunciar que el d'aquesta setmana seria el seu últim ple. Així, ha recordat que va advertir fa mesos que prendria una decisió sobre el seu paper com a advocat de Febrer quan s'alçara el secret de sumari d'Assut. 

L’empresari és el suposat cap d'un cas que afecta càrrecs del Partit Popular i del PSPV per presumptes comissions a l'Ajuntament de València quan governava Rita Barberá.

Llavors, Manolo Mata va dir que era una decisió meditada perquè veia "molt complicat" compaginar els dos papers, encara que va recalcar que "advocat i socialista, seré fins que muira".

També et pot interessar

stats