Mata posa fi a l’etapa com a diputat i presenta la renúncia com a síndic

El partit no desvela encara qui el succeirà i Manolo Mata s’acomiada "alleujat" perquè el càrrec que deixa "desgasta molt"

El ja exsíndic Manolo Mata, en el centre de la imatge, s'ha acomiadat aquest divendres dels seus companys d'hemicicle i del personal de les Corts
El ja exsíndic Manolo Mata, en el centre de la imatge, s'ha acomiadat aquest divendres dels seus companys d'hemicicle i del personal de les Corts / À Punt NTC

L’etapa parlamentària de Manolo Mata ja és història. El fins ara síndic socialista ha presentat aquest divendres de matí en les Corts la seua renúncia al càrrec que ha ocupat en els últims anys per a dedicar-se, com va anunciar fa uns dies, a la defensa jurídica de Jaime Febrer, capitost del cas Assut.

En declaracions a À Punt, Mata ha confirmat que se sent "alleujat" perquè el càrrec que deixa "desgasta molt". El polític valencià, que mantindrà les seues responsabilitats en el partit, ha afirmat que ha arribat el moment de "passar pàgina". "Ara ens veiem als tribunals", apuntava el fins ara síndic socialista.

Malgrat haver fet efectiva la seua renúncia, ni ell mateix ni ningú de l'entorn socialista han anunciat encara qui serà el successor de Mata. En aquest sentit, Mata ha evitat opinar i ha recordat que l'elecció és "cosa de Ximo Puig".

Una de les figures que es considera com a successora, la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, afirmava aquesta setmana en À Punt que no havia rebut encara cap proposta, però que estava a disposició del partit.

Manolo Mata ha exercit com a síndic del grup socialista des del 2015, quan el Botànic va arribar al govern de la Generalitat després de dues dècades de governs del Partit Popular, i la seua renúncia suposa la marxa de l'únic portaveu del parlament valencià que es mantenia en el càrrec des d'aquell moment.

També et pot interessar

stats